Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit jelent? Kék halál lehet?

Mit jelent? Kék halál lehet?

Figyelt kérdés
2023. febr. 10. 19:45
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
2023. febr. 10. 19:47
 2/12 P.O.C. ***** válasza:
100%
Túlmelegszik. Ki kell takarítani a hűtőt, újrapasztázni.
2023. febr. 10. 19:58
 3/12 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is. Valamiért szerintem nem működik a hűtőventilátor vajon miért?
2023. febr. 10. 20:04
 4/12 P.O.C. ***** válasza:
100%
Olyat is láttam már hogy a töménytelen mennyiségű összeszedett szöszbe akad meg. De magától is elromolhat, ha mástól nem akkor egyszerűen elkopik majd megragad. Ez esetben cserés.
2023. febr. 10. 22:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.kékhalál.annak kék a színe még mindig. A hibaüzenet szerintem egyértelmű, nincs mit magyarázni rajta.

Nem lehet tudni miért, amíg szét nincs szedve.

Laptop típusa + assembly kulcsszóval találsz videókat a szétszedésről. Egy csavarhúzó és egy plasztikkártya elég. Csavarhosszúságokra figyelj, hogy jó helyre rakj vissza mindent.

Pasztából kb mx-4-gyel nem lehet mellélőni.

2023. febr. 10. 22:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Enyémnek egy túlmelegedés hozta elő a problémát. Szerintem nem tudott szellőzni az alja rendesen.

Ez amit kiír csak a ventilátor egyértelmű hibája lehet, vagy más hűtési probléma is?

2023. febr. 11. 05:30
 7/12 P.O.C. ***** válasza:
100%

Mit nem értesz azon, hogy látatlanba ezt senki nem mondja meg neked?

Addig ez tipikus Schrödinger macskája esete.

Lehetne naphosszig barkóbázni, úgyis csak aszétszedés után derül ki az igazság.

2023. febr. 11. 10:41
 8/12 A kérdező kommentje:

PL. a hangnemedet nem értem!

Arra vagyok kíváncsi, hogy az amit kíír egyértelműen azt jelenti, hogy csupán a ventilátor hibásodott meg és az szorul cserére, vagy a ventilátort kiszolgáló elektronika hibája is lehet, esetleg más hűtési alkatrész.

2023. febr. 11. 11:47
 9/12 Paczalos István ***** válasza:

Vegyél sűrített levegő sprét, húzd ki a gépet a hálózatból, vidd ki a lakásból, miután levetted az oldalát. Fúvasd ki a gép belsejét, esetleg, ha kicsit több műszaki érzéked van, akkor vedd le a hűtőbordát a CPU-ról, takarítsd le a megszáradt hővezető pasztát, pasztázd újra(kb 2-300Ft egy kis tubus) CPU és a hűtőborda kontaktfelületét, és pattintsd vissza a bordát. A Videokártyát is érdemes kivenni, és kifúvatni a hűtőbordák közeit.

Ha nem érzed magadban az ehhez való tudást, vidd el egy számtech boltba, és kérd meg őket, hogy fúvassák ki a gépet, és pasztázzák újra a CPU-t. Ezt nem tudom mennyiért csinálják, gondolom pár ezresért meg fogják oldani.

2023. febr. 11. 14:04
 10/12 A kérdező kommentje:

Előző laptopomon mindezt elvégeztem, de a hp g62.őt jól szét kell szedni ehhez.

Tehát lehetséges, h működőképes csak kiszos?

2023. febr. 11. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!