Merre tovabb, mit tanuljon az ember?
Ugye nagyon felfutott most a chat ai es mondjak h sok munkanak annyi programozoi szinten is.pl junior nem is nagyon kell vagy a juniorhoz magasabb lecet kell majd megugrani.ami eddig vilagos h 1-1ben nem kepes kivaltani senkit -jelenleg-mert a kod lehet helyes de at kell nezni h passzol-e a nagy egeszbe
En elbizonytalanottam. a munkam engedi h tanuljak. osszeeszkabaltan egy appot anno, a ceg hasznalja es a dev team is csettintett de napi szinten csak hobbi projecteket tolok.valtani nem akarok mig nem muszaj de most igy merre?front endbe merultem el leginkabb de az AI azt valtja ki a legjobban.
Pythont nezegetem, hogy az eleg alapnyelvnek tunik, ha jol olvastam AI-t is ebben keszitenek, de eselyem nincs egyetemet elvegezni es matekbol is atlagos vagyok.
A cegnel ebben az evben elvileg kapok egy kis feladadot ami kb nagyon kicsit beleposzint lenne de legalabb megnyilna a kapu csak nem tudom merre menjek mibe fektessek energiat.
A valaszotokat elore is koszi.
Biztos lehetsz benne, hogy a magyarországi munkahelyekre nem fog egyhamar betörni a mesterséges intelligencia (egy önkiszolgáló kasszát nem tudnak évek alatt tisztességesen működésre bírni). Nyilván lesznek olyan multik, amik bevezetik bizonyos folyamatokba max. 10 éven belül, de egyelőre ez legalább annyira fenyeget bárkit, mint ahogy évek óta ijesztgetik a kamionsofőröket az önvezető kamionokkal.
Tolják ezerrel a big datát, hogy tanuljad, meg hú mekkora pénz van az adatmodellezésbe, Power BI-ben, előrejelzésben, de pont ez az a szakma, amit (szerintem) első körben ki lehet váltani MI-vel, mert egy emberhez képest sokkal gyorsabban tud sokkal szélesebb körben adatot gyűjteni, könnyebben megtalál olyan összefüggéseket, anomáliákat, amikre az emberi szemnek akár napok/hetek kellenének, és sokkal pontosabb előrejelzést tud adni.
Szóval ha bármiből választhatnék, én azt mondanám, olyan oldalon érdemes elhelyezkedni, ami segíti a mesterséges intelligencia fejlődését, nem azon, amiket kiszolgál. Vagy fizikai munka.
Viszont továbbra is állítom, hogy bármit is választanál, azt idehaza a közeljövőben nem fogja tönkre tenni az MI. A programozás terén sem olyan profi, ami akár egy juniort helyettesíteni tudna, de alap dolgokban tud hasznos segítséget nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!