Egyetemi használatra mely laptop a legjobb?
Figyelt kérdés
Főként tanuláshoz használnám és film nézéséhez, zenehallgatáshoz. Az előző laptopom lassú és régi, tehát jó lenne, ha gyors is lenne. Kb. 100 ezer körül vennék használtan. Az is jó lenne, ha nem lenne nehéz, tehát valami könnyű szerkezetűt vennék amit lehet hordozni. Melyik márkát/típust ajánljátok?2023. febr. 5. 21:56
11/14 anonim válasza:
#9 vagyok, a "használtan" felett elsiklottam... Használt esetén az egyik legfontosabb az akku állapota, mert a csere elég drága. Sajnos ezt nem könnyű ellenőrizni. Ennyiért nem túl régi, jó és gyors gép nem nagyon van. Esetleg 6-8 éves és gyors, de feltehetően gyengébb akkuval.
12/14 A kérdező kommentje:
igen, tudom, mi a különbség a márkák közt, van is egy elképzelésem, mégis kíváncsi voltam arra, hogy mit ajánlanak mások. egyébként egyáltalán nem az egyetemen volt a hangsúly, csupán csak azzal akartam leírni, hogy mire használnám. nem most kezdem az egyetemet, tehát meg voltam laptop nélkül is, de mivel a jegyzeteimet félév végén mindig bepötyögöm a gépbe, ezért jobb lenne, ha már órákon is azon jegyzetelnék, de ezt nem tudom megtenni, mert olyan rossz az aksija, hogy ha nincs töltőn, akkor egyből lekapcsol, plusz még lassú is. Ugyanakkor látom, hogy a szaktársaim fele is a laptopot használja órán, és szünetben is jól jön tanulni, ja és magyar szakosok vagyunk. A végén meg nyilván én fogom eldönteni, hogy milyet fogok venni.
2023. febr. 6. 13:14
13/14 anonim válasza:
Hát mondjuk ez nyilván szakfüggő is, de én 2 diploma után is azt tudom mondani, hogy jegyzetelni messze jobb kézzel, a szaktársaim 95%-a kézzel jegyzetelt a "hagyományos" órákon, amik nem számtech teremben voltak, pedig IT-s szakokon tanultam és kb. mindenkinek volt laptopja.
Ha csak írni kell, tehát nem kell "rajzolni" vagy táblázatkezelésre hasnzálni, akkor esetleg szét lehet nézni az olcsóbb tabletek között is, hátha van olyan, amihez emberi áron lehet billentyűzetet is szerezni. Akár használtan is meg lehet próbálni, egy rossz aksis tablet is valószínűleg tovább bírja aksiról üzemelve, mint egy ócskább laptop.
14/14 anonim válasza:
A "használt" a Thinkpad esetében nem valaki által jól bevírusozott, hibás (akku stb.) laptopot jelent. Aki persze a Jófogáson akar gépet venni, az mindennek ki lehet téve. HASZNÁLT laptopot csak és kizárólag szervizben veszek, ahová behoznak külföldön, cégektől leselejtezett laptopokat hoznak, amelyeket átnézik, ami nem jó, kicserélik stb. Két év garanciát adnak mellé! Tehát megbízható,jó gépet kapsz. Nem drága az akku sem, 20 ezerért lehet kapni hozzá. Tablet nehézkesen kezelhető, de a laptop sem jegyzetelésre való, kézzel írjad. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!