Főként tanuláshoz használnám és film nézéséhez, zenehallgatáshoz. Az előző laptopom lassú és régi, tehát jó lenne, ha gyors is lenne. Kb. 100 ezer körül vennék használtan. Az is jó lenne, ha nem lenne nehéz, tehát valami könnyű szerkezetűt vennék amit lehet hordozni. Melyik márkát/típust ajánljátok?
Ez függ pl. a kívánt oprendszertől is. Nekem pl. egy Acer TravelMate TMB118-M van, Linux Mint 20-aszl, szoktam rajta online tévét nézni (Mindig TV Go), filmeket, videókat nézni (Netflix, Youtube), programozni, online sakkozni, a GeForce Now platformján játszani, ha szükséges, szöveget szerkeszteni, jegyzetelni, stb. Új állapotban volt 115 ezer.
2023. febr. 5. 22:11
4/14 anonim válasza:
Ha használtan veszed, akkor Thinkpad, x250 vagy x260, számtalan variációban lehet kapni. 110 ezer körül lehet kapni, Windows 10-el, 8 GB, 256 GB, SSD stb. Vagyis teljesen felújított, a billentyűzet átmatricázott, akku 1 óra, de 20 ezerért lehet kapni. Nagyon megéri, sokáig jó lesz, nem tipikus Lenovo, aminek tönkremegy a csuklója.
2023. febr. 5. 22:28
5/14 anonim válasza:
Használt Acer Swift 5-t ki lehet néha fogni, annál jobb nem kell.
Az üzleti notebook-k most nem javasolnám, nehezek, a felét cserélni kell(akkumulátor, billentyű, néha kijelző) és azért hardveresen nincsenek toppon.
Egy 7-8. gen I3/I5 a minimum kb.
2023. febr. 5. 22:30
6/14 anonim válasza:
"Annyiér már újonnan is kapsz mindeneset. Ha azt akarod hogy gyors legyen akkor ssd + 8gb ram."
Eszedbe ne jusson az általa linkelt bármelyik laptopon elgondolkodni. Kb. elektronikai hulladék mindkettő. Az ilyeneket kár legyártani.
Az általad leírt keret kb. semmilyen mozgásteret nem hagy. Ennyiért boltból még használtat sem kapsz normálisat, legalábbis én most nézelődtem, de ennél 20-30 ezerrel följebb kezdődik az, amit mernék ajánlani.
2023. febr. 5. 22:33
7/14 anonim válasza:
100 ezerért nincs használható új. 130 ezerből lehet kihozni egy ajánlható laptopot (amd 5300u, IPS kijelző, +8GB ram bővítéssel)
Gyenge Celeron van ugyan benne, de a többi hasonló árúban még gyengébb is lehet.
2023. febr. 6. 07:42
10/14 anonim válasza:
Nekem ez az "egyetemre mit ajánlotok" kérdés egy fellengzős, nagyzolás izű. Mert akit oda felvesznek az ma már megfelelő számitógépes ismerettel kell, hogy rendelkezzen És tudnia kell, hogy a márkák között alig van különbség, hogy mennyi tárhely kell neki, hogy használtat vagy ujat akar venni, stb... Olyan nehéz ez barátom? Hisz érzékelheted, hogy a hozzászólók is össze-vissza javasolgatnak. Döntsél te, mások helyett!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!