Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Képeket hogyan kell átméretezni?

Képeket hogyan kell átméretezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Saját digitális rajzaimat akarom eladni etsy-n, Printify segítségével. A képeket nem tudom úgy átméretezni, hogy találjon a méret. Az oldalon inchbe vannak kifejezve a kép méretek, de sehogy sem tudom úgy alakítani, hogy sikerüljön. Ha meg sikerül, akkor borzasztóan torz lesz a kép.

2023. jan. 19. 15:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Pl. a PicPick-ben is van ilyenre lehetőség:

[link]

2023. jan. 19. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A printlify oldalán:

[link]

vannak megadva pixelben megadott méretek is, ami az inchben megadott méreteken alapulnak a nyomdai feldolgozásban elterjedt 300 DPI felbontást alapul véve (tehát ha van egy 12" x 16"-es területet, akkor a pixelben kifejezet méret: 12" * 300 DPI x 16" * 300 DPI = 3600 pixel x 4800 pixel).

A "torzulás" ellen meg úgy védekezhetsz, hogy az átméretezéskor figyelembe veszed a képarányokat. Ezt programtól függően tudod beállítani - például Gimp esetén:

[link]

a kép mérete mellett jobb oldalon található lánc ikonnal, Photoshopban:

[link]

ez a bal oldalon van.

Egy másik dolog - bár nem tudom, milyen "digitális rajzokról" van szó, szóval ez eléggé rajzfüggő - hogy ajánlatos vektorgrafikus formában (Scribus, Illustrator,...) dolgozni, így az átmméretezéskor nem fog "pixelesedni" a mű.

Harmadrészt pixelgrafikus formátumnál ajánlatos veszteségmentes tömörítést alkalmazni - mint például a PNG formátum - így nem jelentkezik a veszteséges formátumoknál - mint például a JPEG - előforduló zaj. Ha ez nem alkalmazható, javasolt az exportálásnál a minőséget megnövelni.

2023. jan. 19. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!