Hogy tudom átméretezni a képeket arányosan egyformává, ha ez egyik hosszabb, a másik szélesebb?
Konkrétan egy kártyalapról lenne szó, az elejét a hátuljához akarom ragasztani,úgyhogy egyméretűvé kéne csinálnom őket,de az egyik jóval szélesebb és rövidebb,a másik hosszabb és keskenyebb.
Köszönöm a válaszokat.
Örülnék,ha valaki tudna segíteni,mert az esküvő meghívónkról van szó.
Szia.
A megoldás szerintem : Arányok és egy olyan program ahol nem "pixelesen" nyomtatsz.
Arányok. Kell a végtermék mérete (aránya). Pl 100x120 mmm.
Akkor a képeknek is ilyen arányúvá kellene alakitani.
Ha ez egyik mondjuk 768x1024 pixeles akkor egy sima számitás megadja az méretét : 768/(100/120)=768/0,8333333 = 921.6 tehát 922 pixel. 768x922 pixelessé kell alakitani a 768x1024 pixeles képet (tehát levágni az aljából vagy a tetejéből 102 pixelt, vagy innen is onnan is 51-51 pixelt)
Aztán ha ilyenre átalakitottad akkor tudod arányosan nagyitani/kicsinyiteni pl wordban vagy Publiserben (microsoft kiadványszerkesztője)
Ha beszúrod a képet akkor a méretnél meg tudod neki adni, azt, hogy 100x120 mm-es (vagy 10x12 cm-es) legyen.
A másik képet is átalakitod ugyanolyan arányúra, azt is beszúrod, annak is beállitod a méretét, aztán nyomtatod.
Sok sikert.
Üdv.
U.I.: Sok boldogságot.
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Sokat segítettél!
Ezek szerint mindenképp le kell vágnom belőle.ezt akartam elkerülni.de ez lehetetlen akkor.
Köszönöm még egyszer!
Jó éjt!
Szia.
Megoldhatod vágás nélkül is, csak akkor valamelyik (vagy éppen mindkét kép) torzulni fog amikor megadod a méretet (hogy mekkorák legyenek a képek).
Megoldható még a dolog úgy is ha a képeknek adsz egy "keretet" (bal és jobb oldalra vagy alulra-felülre) ezzel a "kerettel" hozva a képet a megfelelő arányúra.
Ha szétnézel a neten, biztosan találni fogsz mgfelelő keretet amit fel tudsz használni a képeidhez, ebben az esetben nem kell vágni, viszont a kép nem fogja kitölteni a teljes területet (mivel ott lesz a keret is).
Sok sikert és jó éjt neked is.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!