Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudom átméretezni a...

Hogy tudom átméretezni a képeket arányosan egyformává, ha ez egyik hosszabb, a másik szélesebb?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy kártyalapról lenne szó, az elejét a hátuljához akarom ragasztani,úgyhogy egyméretűvé kéne csinálnom őket,de az egyik jóval szélesebb és rövidebb,a másik hosszabb és keskenyebb.

Köszönöm a válaszokat.

Örülnék,ha valaki tudna segíteni,mert az esküvő meghívónkról van szó.

2015. febr. 20. 20:43
 1/3 coopper ***** válasza:

Szia.

A megoldás szerintem : Arányok és egy olyan program ahol nem "pixelesen" nyomtatsz.

Arányok. Kell a végtermék mérete (aránya). Pl 100x120 mmm.

Akkor a képeknek is ilyen arányúvá kellene alakitani.

Ha ez egyik mondjuk 768x1024 pixeles akkor egy sima számitás megadja az méretét : 768/(100/120)=768/0,8333333 = 921.6 tehát 922 pixel. 768x922 pixelessé kell alakitani a 768x1024 pixeles képet (tehát levágni az aljából vagy a tetejéből 102 pixelt, vagy innen is onnan is 51-51 pixelt)

Aztán ha ilyenre átalakitottad akkor tudod arányosan nagyitani/kicsinyiteni pl wordban vagy Publiserben (microsoft kiadványszerkesztője)

Ha beszúrod a képet akkor a méretnél meg tudod neki adni, azt, hogy 100x120 mm-es (vagy 10x12 cm-es) legyen.

A másik képet is átalakitod ugyanolyan arányúra, azt is beszúrod, annak is beállitod a méretét, aztán nyomtatod.

Sok sikert.

Üdv.

U.I.: Sok boldogságot.

2015. febr. 20. 21:05
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a válaszod!

Sokat segítettél!

Ezek szerint mindenképp le kell vágnom belőle.ezt akartam elkerülni.de ez lehetetlen akkor.

Köszönöm még egyszer!

Jó éjt!

2015. febr. 20. 21:25
 3/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Megoldhatod vágás nélkül is, csak akkor valamelyik (vagy éppen mindkét kép) torzulni fog amikor megadod a méretet (hogy mekkorák legyenek a képek).

Megoldható még a dolog úgy is ha a képeknek adsz egy "keretet" (bal és jobb oldalra vagy alulra-felülre) ezzel a "kerettel" hozva a képet a megfelelő arányúra.

Ha szétnézel a neten, biztosan találni fogsz mgfelelő keretet amit fel tudsz használni a képeidhez, ebben az esetben nem kell vágni, viszont a kép nem fogja kitölteni a teljes területet (mivel ott lesz a keret is).

Sok sikert és jó éjt neked is.

Üdv.

2015. febr. 20. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!