Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom "megtakarítani"...

Hogyan tudom "megtakarítani" a DVD-m, mert nagyon karcos?

Figyelt kérdés
már annyira karcos, hogy a DVD olvasó be se tudja olvasni, azt írja ki, hogy a windows nem tudja lejátszani a lemezt, vagy a dvd-n lévő formátumot a windows ezen példánya nem támogatja!
2010. okt. 3. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
A karcolás az nem valami piszok a lemezen, hanem egy fizikai sérülés. Így nincs olyan, hogy letörlöd és karcmentes lesz. Az a lemez: kuka. A következőre meg jobban vigyázz.
2010. okt. 3. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Van egy XP- telepítőm, néha telepítéskor (egyes DVD meghajtókban) nem olvasható! Van rajta néhány karcolás. Azt tanácsolták, hogy nagyon puha anyagra kent finom fogkrémmel töröljem át! Nem próbáltam, de majd ha átmásolom a lemezt, megpróbálom! Állítólag 90%-ban menthetőek a lemezek.
2010. okt. 3. 11:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Csak nézd meg, hogy milyen fogkrémet használsz! Olcsó kínai sz*rok csak jobban felsértik a lemezt!
2010. okt. 3. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:

polirozd fel a lemezt és a fogkrém valoban használ

ugyan is az adatok a festett részen vannak

2010. okt. 3. 11:38
 5/8 A kérdező kommentje:

nincs polírkorongom, a válaszokat köszi azért, de már egy kisebb csöves maghajtóval be sikerült olvastatni!!

Nekem pioneer DVD meghajtóm van az nem olvasta be, egy noname meghajtó meg beolvasta, nem igazán tudom mi a márkája, mert nincs ráírva semmi! (pontosabban haveromé)

2010. okt. 3. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:
A karcokkal már nem nagyon tudsz mit kezdeni, viszont vannak olyan progik mint pld az unstoppableCopirien, ami addig molyol rajta, amig minden lehető adatot kiolvas a lemezről!
2010. okt. 3. 13:02
 7/8 anonim ***** válasza:

nem polir korongra gondoltam :)

vászon zsepi és fogkrém

:)

2010. okt. 3. 14:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Jah, akkor értem!:D:D
2010. okt. 4. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!