Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szeretnék megtakarítani, otp...

Szeretnék megtakarítani, otp vagy takarékszövetkezet?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor havonta szeretnél x összeget bepakolni és majd fial valamit módszer? Vagy nem így gondoltad?
2011. okt. 10. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy mennyi időre, milyen céllal, mekkora összeget szeretnél megtakarítani? Mit vársz el a megtakarításodtól,milyen szolgáltatásokat szeretnél még? Kockázatkerülő vagy vagy vállalod a rizikót? Forintban, vagy euróban? Ezek nélkül a válaszok nélkül nehéz megfelelő helyet találni a pénzednek.
2011. okt. 10. 16:22
 3/9 A kérdező kommentje:
kb 100 000 raknék be havonta, abszolut nem akarok rizikót, forintban
2011. okt. 10. 17:17
 4/9 anonim ***** válasza:

otinak elég jó kötvényalapjai vannak (Maxima) kérj az ügyintézőtől erről infót. Ehhez értékpapírszámlát kell nyitnod, és ha már nyitsz akkor tbsz számlát nyiss.

Ezt kéred: TBSZ számlát szeretnék nyitni melyen befektetési jegyeket vásárolnék.

Mivel e gyűjtési időszak után (dec 31.) lezárják az aktuális tbsz számlát (már csak kivenni lehet róla betenni nem) ezért ha rendszeres (havi) megtakarításban gondolkodsz, akkor minden évben be kell ballagnod és egy tbsz alszámlát kell nyitnod a meglévő értékpapírszámládon. De ezt úgyis elmondják.

A lényeg, h egy értékpapírszámlád lesz, de több alszámlája.

De azt is csinálhatod, hogy a hozamplaza.hu-n nyitsz számlát (erste) ott mégiscsak több befalap van. Jó a concorde kötvényalap, a generali kötvényalap is.

2011. okt. 10. 21:39
 5/9 anonim ***** válasza:
én takszövbe viszem a megtakarításaimat.
2011. okt. 11. 07:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Az ajánlott befektetési jegyeket, értékpapírszámlákat pontosan azért nem javaslom, mert te is kockázatkerülő vagy. Én hasonló helyzetben - igaz kicsit kevesebb pénzzel - a nyugaton jól bevált takarékoskodási módot választottam, hosszú távra. Ennek már 5 éve, nem bántam meg, sőt: a válság idején is évi 8%-os hozamot realizált ez a társaság. Meg persze vannak még egyéb beépített szolgáltatások is, amik még emelik az értékét.
2011. okt. 11. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Te jó ég 8% kamat húú ha hogy bírnak ekkora kamatot adni? Főként ,hogy 6.5% az infláció. Hogy ez mekkora biznisz. Én nem értem az emberek 100000ft-t tesznek takarékszöv meg bankokba havonta meg ahogy sikerül. Mindezt kemény 8% ért. Mintha más nem is létezne ,hát tényleg ennyire befolyásolják az embereket?
2011. okt. 24. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:

"Kedves" utolsó: megtakarításról volt szó, nem bizniszről. A hangnemre meg inkább nem szólok hozzá...

Tehát kedves kérdező, ha kockázatkerülő vagy, tehát nem akarsz részt venni a nagy bizniszt, nyereséget ígérő csoda tőzsdealapú dolgokban, hanem egy majdnem 200 éves cégre bízod a megtakarításaidat, aki még komoly szolgáltatásokat is ad az évi 8%-on kívül, akkor szólj.

2011. okt. 25. 16:37
 9/9 anonim ***** válasza:
A hangnemhez mit szól nem érdekel nem igen jön le írásban ,hogy miként szántam a dolgot. Azt viszont igen pofátlan dolognak tartom ,hogy az ember pakolja be a pénzt éveken át rongyos 8%-ért mikor a bankok nem 8%-t keresnek rajta. Persze ha hiteled van és valamiért nem tudsz fizetni szint azonnal az utcára tesznek gondolkodás nélkül. Nemhogy segíteni nem segítenek rajtad semmivel de egyenesen csőbe húznának (ezt viszont tapasztaltam).
2011. okt. 26. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!