Ez a weboldal biztonságos? foundpackehl.com Egy +33 as számról írtak ilyet sms-ben.
Az üzenet így szólt:
A kezbesito nem tudta kezbesiteni a csomagot, kerjuk, ervenyesitse a cimet a masodik kezbesitesi kiserlethez:
És akkor itt egy ilyen cím volt, ami így kezdődött, mint amit fönt megadtam, amúgy nem volt rajta az oldalon semmi, error 404 volt. Üres.
Nem rendeltem semmit, és pénteken 23 óra után kaptam ezt az SMS-t. Csütörtökön el kezdtem megrendelni valamit, de végül nem adtam le a megrendelést, és ez teljesen furcsa volt.
Gondolom,hogy ez ilyen trükkös, hogy ne hívjam vissza,mer' akkor lemegy a pénz a kártyámról. +33 az nem is Magyarország. Ha külföldit hívok, az mégtöbb-be kerül.
Ilyen számot ne hívjatok vissza, ha csak nem vártok konkrétan ilyen helyről hívást. Hallottam már ilyesmiről.
Beírod egy keresőbe:
és az első találat egyből ez:
"Very bad trust index" (nagyon rossz bizalmi index)
meg egy ilyen Twitter bejegyzés:
"Éjjel jött egy SMS, csomagomat nem tudták kézbesíteni erősítsem meg a címet. [link] Tudtommal semmit sem rendeltem. Valaki ismeri trükköt? A szállítási díjat kell kifizetni ami négy forintra rúg. DHL."
Na most ha nem vársz csomagot, akkor eleve gyanúsként kell ítélni.
Ha vársz, de nem a DHL-től, akkor is, hisz +33-as számról érkezik, ami Franciaország ( [link] ) a DHL-nek meg van magyar lerakata.
Az is gyanúra adhat okot, hogy a domaint pár napja regisztrálták, és a domain valós tulaja rejtett:
Ne koppints rá, hagyd figyelmen kívül, töröld az SMS-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!