Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptopon akadoznak a jatekok...

Laptopon akadoznak a jatekok mitol?

Figyelt kérdés

Par eves gepen siman futottak azok a jatekok amik most 1-2perc utan leesik 10-20ra az fps 60rol. Szervizben aztmondtak hogy egyebkent minden mukodik rendesen,teszteltek a videokartyat,cpu-t amit kell es megy egyebkent minden rendesen de valamiert megis akad. Mondtak toltsem le a microsoft oldalarol az op rendszert es rakjam fel mert az nemnormalis hogy pl nem engedett gepelni a bal also sarokban levo keresobe,wifi jelszot sem engedett valamiert beirni. Otthon letoltottem a windowst feltelepitettem,ezutan is akadtak a jatekok,viszont engedett gepelni oda ahova addig nem,mindaddig mig letoltott egy nagyobb frissitest a windows es utana ugyanugy nemengedett gepelni(bar ezt megoldottam,ctfmon nevu fajlt kell berakni auto inditasba es ugy mukodik) de hogy megis akkor mi a fenetol lehet hogy egy par percig jo aztan elkezd akadni mint az allat?! Driverek is termeszetesen frissek.

Azota csinalja ezt hogy az alaplapon valami zarlatos lett,megcsinaltak de azt mondjak hogy nemlehet koze a dologhoz mert teljesen mas dolgot kellett cserelni ami erre nemkell hogy hatassal legyen

2023. jan. 10. 08:01
 1/9 anonim ***** válasza:
gyenge hardver pl?
2023. jan. 10. 08:21
 2/9 CspCsj ***** válasza:

Ha pár percig jó és utána visszaveszi a teljesítményt, akkor szerintem elkezd melegedni a processzor (CPU) vagy a videokártya (GPU), - esetleg valami más az alaplapon.

Ezért ennek a megerősítéséhez/kizárásáhpz először az Afterburner programmal játék közben kiíratnám a hőmérsékleteket és a CPU/GPU sebességét/órajelét, hogy ezek hogyan változnak az akadozás előtt/közben/után.

Kis segítség: https://www.youtube.com/watch?v=8tosm9Yz3eQ

2023. jan. 10. 08:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Nemlehet,pl nba 2k17ben van mar 600ora jatekido. Az ajanlott gepigenye i5-4430,8gb ram,gtx 770 2gb.

A gepem i7-8750H,gtx 1660ti 6gb,16gb ram. Nemcsak ez,mas jatekoknal is ami siman ment szinten akad par perc utan

2023. jan. 10. 08:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Melegedesi gondja nincs elvileg,nemis meleg a gep,meg a feladatkezeloben pl a videokartya ilyen 55-65fok korul van,cpu is teljesen normal homersekleten van annal a ket jateknal amit probalok mukodesre birni
2023. jan. 10. 08:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Biztosan megoldódik ha napi 3x kiírod a kérdést!!!! Rakj fel windows-t, optimalizáld. Ha az nem jó nézz rá linuxra. Ha ezek sem jók és még mindig akadsz hardwares problémád lesz.
2023. jan. 10. 08:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Gyujtom az infokat mire hazaerek mit probaljak ki,ezert kerdeznem hogy szerintetek egy benchmark tesztel is kikell jonnie ennek az akadozasnak vagy az masfajta tesztet vegez mint ha egy jatekot futtatnek? Afterburnert hasznalnam kozbe az utmutato segitsegevel amit egyik kommentelo kuldott koszi szepen.
2023. jan. 10. 09:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Újratelepítés?
2023. jan. 10. 23:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Van. A gepben ssd amin a windows van,meg egy hdd amin a jatekok. Hddt kicsereltem ssdre ujratelepitettem formazassal de ugyanaz a helyzet
2023. jan. 11. 07:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Millió egy másik baja is lehet. A GPU memója is lehet ludas, a ram is, a hőszenzorok... tesztelgetheted külön az alkatrészeket, úgy, hogy közben cseréled őket. Termal throttling jelenség nem feltétlen a T injekt pontban lép fel, hanem korábban. 60 fok is jelentős lehet a microalkatrészek között. A procira külön van tressz teszt, legalább egy órán át futtatva naplózva talán... ugyan úgy külön-külön is kell tesztelni mindent. Végül képbe jöhet az energiaeloszlás... lehet a táp carakszik, lehet egy-két kondenzátor nem akar jól működni... oka? Talán a lassú oxiáció - általában ez szokott lenni, mivel nem kopó alkatrészek ezek, de attól még lassan oxidálóhatnak. Sok baja lehet... sajna.
2023. jan. 14. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!