Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek is ki kéne tiltani...

Szerintetek is ki kéne tiltani az összes online platformról a 18 alattiakat?

Figyelt kérdés

Nagyon veszélyes rájuk nézve a net, iszonyatosan deformálja az éppen kifejlődő, törékeny személyiségüket, és káros mintákat közvetít akár a hétköznapi emberi kapcsolatok, akár komoly párkapcsolatok vagy a szexualitás terén. Arról nem is beszélve, hogy fiatalok tucatjai lesznek öngyilkosok a cyberbullying miatt évente.

Én személyi igazolvány bemásolásához kötném úgy általában net használatát: se youtube-t, se facebook-ot, se tiktok-ot, se semmi mást ne lehessen használni felnőttkort igazoló igazolvány hiányában!

Esetleg emellett létre lehetne hozni egy "gyerek-net"-et, amin az előbbi oldalak nem lennének elérhetők, pusztán a 18 alattiaknak szánt tartalmakat lehetne fogyasztani, és azokat is felnőtt adminok szigorú kontrollja mellett.

Ti ezzel egyetértetek?

2023. jan. 9. 16:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

OK boomer.

Én inkább a 60 felettieket féltem a nettől, mert éppen ők azok, akik semmit nem értenek az online világból, a netes csalóknak leginkább ők dőlnek be, mégsem akarom őket kitiltani a netről, mert nem Észak-Koreában élünk.

Egy mai 10 éves programokat ír, mégis mi a franctól félted annyira?

2023. jan. 9. 16:51
 12/23 anonim ***** válasza:
69%

Nem az az elkeserítő, hogy ilyen gondolatai vannak egy embernek, mint neked, mert sok a hülye. Hanem az, hogy valakik engednek téged pszichológusként felelős állásban dolgozni, miközben teljesen társadalomellenes vagy 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Ilyen tiltásokat diktatúrákban, pl Kínában szoktak csinálni, tudod?? Szerinted ez a normális?? Ezt akarod?? E felé akarsz lépést tenni?

[link]

Beteg vagy te... Kínában a helyed.

2023. jan. 9. 17:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Évaah!!! Egy érett gyümölcs!!!
2023. jan. 9. 18:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Majd állambácsi felneveli a gyerekeket? Manapság a szülők (egy része) miért hiszi azt, hogy mindenkinek alkalmazkodni kell hozzá és nem neki kell nevelni a gyerekét? Ha ennyire félti valaki a gyereket, minek vesz neki gépet, okostelefont, tabletet, stb?

Ha ez nincs, akkor majd TV-ben nézi az agysorvasztó meg degenárált hülyeségeket, mert a TV az milyen jó már, persze hogy kell egy házba.

A gyerekzárat jelszóval lehet amúgy védeni, nem? Olyan jelszót kell megadni, amit nem talál ki a gyerek, szóval az abcd1234 meg születési dátum és hasonló kaliberűek felejtősek.

2023. jan. 9. 18:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap Klárával dugtam, tegnapelőtt Helgával. Helgának óriási mellei vannak, csak kancsal szegény, Klára szebb arcú.
2023. jan. 9. 18:06
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

A legkevésbé sem.

Sőt, még azzal sem értek egyet, hogy 16 év alatt már regisztrálni is tilos.

Igen, az internetnek vannak veszélyei. De önmagában az életkortól az ember nem szerez tudást és tapasztalatot. Nem tiltani kell, hanem megismertetni. Az előnyeivel, és a hátrányaival együtt. A tiltással csak azt érnénk el, hogy pár évvel később legyen ugyanazon veszélyeknek kitéve.

2023. jan. 9. 19:00
 17/23 Alex Fly ***** válasza:
100%
Tiltani? Hogy aztán hamis adatokkal regisztráljon minden gyerek, mert ugye a tiltott gyümölcs mindig édesebb? Minek még külön kísérteni őket?
2023. jan. 9. 21:01
 18/23 anonim ***** válasza:
43%
kepzeld meg nem vagyok 18 de szerintem mar boven nyugodtan hasznalhatom az internetet foleg hogy igaz az altalad irt oldalak kozul csak ytt hasznalok viszont a suliba kb lof@sz az amit tanulunk mindent netrol kell osszeszedjek na most kepzeld el hogy nem tudnek semminek utanna nezni akkor aztan tenyleg atlag kozepsulis szintjen lennek amit nem szeretnek de igen redditre viszont regisztralva vagyok es igen lattam mar olyat is rajta (nem akartam) hogy az ember tobb darabba volt es tudod mi tortent? nem erdekelt de persze az amit az atlag csinal hogy semmihez nem ert de a tiktok insta tarsai az napi 24be megy na annak en se latom semmi ertelmet viszont aki tudja hogy kell hasznalni az boven hasznalhatja mar olyan 12-14 eves kortol boven sokkal karosabb dolgok is vannak es meg kell tanulniuk azt hogy szurjek ki a szemetet es hogy hasznaljak fel azt a keves infot ami tenyleg hasznos plusz ha megvedjuk oket akkor felnott koruk csak szarabb lesz egyszeruen 2023ban mar itt van velunk az internet es nem kell tiltakozni ellene max a nagyobb cegek google meg microsoft es tarsai tudnanak ezen segiteni es jobban odafigyelni a gyerekekre de mivel ezt nem teszik ezert nekem kell minden kovetes blokkolot es tarsait hasznalnom igaz ez mar kicsit elter a tematol
2023. jan. 9. 21:21
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

A következő 3 cikket javaslom, ha már ennyire "beszálltál a netbe", meg "lof@asz" amit tanítanak:

[link]

[link]

[link]

2023. jan. 9. 21:43
 20/23 anonim ***** válasza:
71%
Hú, 18-as, te nagyon nem tudsz írni.
2023. jan. 9. 21:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!