Szerintetek is ki kéne tiltani az összes online platformról a 18 alattiakat?
Nagyon veszélyes rájuk nézve a net, iszonyatosan deformálja az éppen kifejlődő, törékeny személyiségüket, és káros mintákat közvetít akár a hétköznapi emberi kapcsolatok, akár komoly párkapcsolatok vagy a szexualitás terén. Arról nem is beszélve, hogy fiatalok tucatjai lesznek öngyilkosok a cyberbullying miatt évente.
Én személyi igazolvány bemásolásához kötném úgy általában net használatát: se youtube-t, se facebook-ot, se tiktok-ot, se semmi mást ne lehessen használni felnőttkort igazoló igazolvány hiányában!
Esetleg emellett létre lehetne hozni egy "gyerek-net"-et, amin az előbbi oldalak nem lennének elérhetők, pusztán a 18 alattiaknak szánt tartalmakat lehetne fogyasztani, és azokat is felnőtt adminok szigorú kontrollja mellett.
Ti ezzel egyetértetek?
Szerintem ne gondolkodj ennyit 🤣🤣
Létezik olyan, hogy a gyerek eszküzén letiltasz oldalakat, tartalmakat. Pont.
Egy youtube-bal pl mi a bajod? Tele van mesével, gyerekdalokkal...
Facebook sem egy órdögi találmány. Jó, nem egy 10 évesnek. De egy 14 vagy főleg egy 16éves már helyén tudja kezelni.
Itt a hangsúly a nevelésen van. Hogy elmondom a gyereknek én, mi az a szexualitás pl, ne a neten talalkozzon vele először 15-6évesen.
Vagy elmagyarázom, nem állunk szóba idegenekkel.
Ez a titka.
"Szerintem ne gondolkodj ennyit"
Pszichológus vagyok, kb. ez a munkám.
"Létezik olyan, hogy a gyerek eszküzén letiltasz oldalakat"
Igen, ez lehet az 5-8 évesek esetében még működik, de az ennél idősebbek már gyönyörűen fel tudják oldani/ki tudják kerülni a letiltást.
"Egy youtube-bal pl mi a bajod? Tele van mesével, gyerekdalokkal..."
Igen, egy kamasz viszont nyilvánvalóan már nem ezeket fogyasztja, hanem a legtrashebb tartalmakat, ami úgy mai youtube 90%-a.
"Facebook sem egy órdögi találmány. Jó, nem egy 10 évesnek. De egy 14 vagy főleg egy 16éves már helyén tudja kezelni."
Úgy anyázzák és hordjál el mindennek egymást az ilyen kispulyák a kommentfalakon, hogy az már Mónika show-ért kiállt.
"Itt a hangsúly a nevelésen van. Hogy elmondom a gyereknek én, mi az a szexualitás pl, ne a neten talalkozzon vele először 15-6évesen.
Vagy elmagyarázom, nem állunk szóba idegenekkel."
Megint csak egy olyan dolog, ami max. kisgyerekeknél működik, de a kamaszok általában direkt szembemennek azzal, amit anyu-apu mond, lázadnak stb.
A letiltó alkalmazások hosszú évek óta léteznek, ennek ellenére tele van 8-10 évesekkel szinte az összes netes oldal. Ergo: radikálisabb megoldást kell találni.
Nem pszichológus vagy, amximum troll, mert aki ezt a bicskanyitogató témát bedobja borítékolható, hogy elszabadítja a szájkaratét.
Amúgy meg költött kínába vagy még jobb észak koreába ott megkapod mindezt, amúgy meg ne akard másoknak emgszabni mit tehet és mit nem.
"1-essel teljesen egyet értek,hozzátenném még,hogy attól hogy valaki 14 nem biztos,hogy éretlen,és azzal,hogy betölti a 18-at..."
Igen, az is lehet, hogy derült égből beléd csap a villám. Egy aberráltnak nagyobb valószínűséggel lesz áldozata egy tapasztalatlan kiskorú, mint egy felnőtt.
Te úgy vagy pszichológus, ahogy én atomfizikus 🤣🤣
Tényleg ne gondolkodj, még megárt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!