Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi számít jobban a IT munkaerő...

Mi számít jobban a IT munkaerő piacon? (tapasztalat vs proginfo MSC)

Figyelt kérdés

Most fogok végezni a bsc-vel és erősen gondolkodom azon, hogy inkább a munkára koncentráljak jobban vagy folytassam a tanulmányaimat mester képzésen?

A későbbiek során melyiknek lenne nagyobb haszna a munkaerő piacon?

2022. dec. 28. 15:45
A kérdező szavazást indított:
Mindenképpen a munkatapasztalat, tehát ne menj msc-re
Mindenképpen a mester diploma, szoval go msc
5 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen szint és milyen munkakör.

Eleinte, ha még nincs tapasztalatod, inkább a papír. Ha már van bsc-d, inkább a tapasztalat. Később pedig van olyan munkakör, ahol nem állnak veled szóba msc nélkül. És van, ahol nem számít egyáltalán. Aztán megint később, menedzseri meg lead szinten ismét lehet erről a témáról beszélni és természetesen van az a szint, ahol a doktori az elvárás már.

De senki sem mondta neked sem, hogy nappalira menj és választanod kelljen.

2022. dec. 28. 16:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Hmmm köszi a választ. Sajnos nappalira már beadtam.. remélem lehet módosítani levelezőre.
2022. dec. 28. 16:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
De fel tudod még venni a jelentkezéshez a levelezőt, sőt, még sorrendet is tudsz módosítani. :D Ha a szeptemberi képzésekről van szó
2022. dec. 28. 16:26
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Nem láttam még olyan munkahelyet, ahol bármiféle előnyt jelentett volna az MSc a BSc-hez képest. Nálunk egyébként sem tanítottak semmi használhatót MSc-n (mondjuk BSc-n se sokat). Sőt, egyre több munkahelyen ismerik fel, hogy a diploma és a hasznos tudás között Magyarországon semmilyen összefüggés nincs, ezért egyre kevesebb helyen várják el egyáltalán a diplomát.
2022. dec. 28. 16:33
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
#4 Data engineer vagyok, igazolnom kellett, hogy van befejezett msc-m. Így is fanyalogtak, hogy doktorira egyelőre csak szeretnék menni, de még nem járok
2022. dec. 28. 17:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Az őszi féléves képzésre szeretnék menni keresztfélévben, de sajnos nappali van az első helyen. :(
2022. dec. 28. 18:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Én megcsináltam az MSc-t (Szeged, gazdinfó - BSc ugyanaz volt, mint a prog.terv. csak voltak gazdaságis tárgyaim is).

Elsősorban magam miatt. Legtöbb hely nem kéri, sőt ha ügyes vagy, akkor diplomát sem de tény, hogy hamarabb szóba állnak veled, ha van legalább BSc.

Banki szektorban meg data engineer pozíciókban viszont van, hogy kérik az MSc-t.

Szerintem az a 2 év, amennyi az MSc képzés ideje (ideális esetben) nem sokat oszt/szoroz. Mellette tudsz dolgozni és szerezni valós tapasztalatot. Én is így csináltam.

2022. dec. 29. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!