Mi számít jobban a IT munkaerő piacon? (tapasztalat vs proginfo MSC)
Most fogok végezni a bsc-vel és erősen gondolkodom azon, hogy inkább a munkára koncentráljak jobban vagy folytassam a tanulmányaimat mester képzésen?
A későbbiek során melyiknek lenne nagyobb haszna a munkaerő piacon?
Attól függ, milyen szint és milyen munkakör.
Eleinte, ha még nincs tapasztalatod, inkább a papír. Ha már van bsc-d, inkább a tapasztalat. Később pedig van olyan munkakör, ahol nem állnak veled szóba msc nélkül. És van, ahol nem számít egyáltalán. Aztán megint később, menedzseri meg lead szinten ismét lehet erről a témáról beszélni és természetesen van az a szint, ahol a doktori az elvárás már.
De senki sem mondta neked sem, hogy nappalira menj és választanod kelljen.
Én megcsináltam az MSc-t (Szeged, gazdinfó - BSc ugyanaz volt, mint a prog.terv. csak voltak gazdaságis tárgyaim is).
Elsősorban magam miatt. Legtöbb hely nem kéri, sőt ha ügyes vagy, akkor diplomát sem de tény, hogy hamarabb szóba állnak veled, ha van legalább BSc.
Banki szektorban meg data engineer pozíciókban viszont van, hogy kérik az MSc-t.
Szerintem az a 2 év, amennyi az MSc képzés ideje (ideális esetben) nem sokat oszt/szoroz. Mellette tudsz dolgozni és szerezni valós tapasztalatot. Én is így csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!