Miért lassú a Windows 10 22H2?
Telepítés után nagyon lassú windows - amit tökre nem értek, mert a 21H2 verzió szuper volt...aztán frissített.
Intel i3-2100 3.10GHZ
8 GB RAM
500GB HDD
6#-os válaszában leírtakat megpróbáltad?
De HDD esetében a Windows-nél én két dologról tudok, ami nagyon lassítani tud:
- víruskeresés
- frissítés letöltés
Vírusellenőrző fut a háttérben? Úgy értem, hogy éppen átnézi a fájlokat? (feladatkezelőben meg tudod nézni, hogy mi pörgeti a merevlezt)
#12, Jaja, persze, átnéztem, illetve már korábban is csináltam a #6-os által adott javaslatokat. Víruskeresés nem megy a háttérben, AVG-t használok, az automatikus indulás le van tiltva, így automatikusan nem fut ugye, csak ha manuálisan indítom el, ez kb olyan havi 2-3 esetben szokott lenni. Feladatkezelőben nézegettem, a merevlemez gyakorlatilag 90-100% között pörög, kivéve nyugalmi helyzetben, akkor 0-30% között váltakozik... A processzornál ennél jobb a helyzet, az teljes terhelésnél nem megy fel sokszor csak 60%-ig.
A háttérfolyamatoknál ezek mennek;
-COM Surrogate
-Device Association Framework
-Gazdafolyamat Windows-feladatok
-hkcmd module
-Host process for setting synchronisation
-igfxTray Module (Ez a grafikus kártya programja)
-IntelCpHeciSvc Excutable
-az MS edge
- Windows Malware Protection
-Prestice module
-Runtime Broker
Illetve néhány Windows-folyamatok, de 0MB/s-el...
15# Megpróbáltam, letiltottam aztán újraindítottam a gépet, de maga a boot is lassú, bejelentkezés is lassú...
A 21h2 repült, és tényleg néhány mp alatt megvolt a boot / login... Aztán most a bejelentkezés majdnem 5 perc.
#14 Szívesen.
Akkor simán lehet, hogy a frissítés barmolt szét valamit. Próbáld visszaállítani 21H2-re, még ennyit tudok javasolni.
Mikor frissített? Ha 10 napon belül, akkor elvileg pár kattintással vissza lehet állítani az előző verziót.
Gépház > Frissítés és Biztonság > Bal oldalt "Helyreállítás" > "Visszaállítás az előző Windows 10 verzióra".
Ha nem engedi, akkor ugyanitt bal oldalt Windows Update > Frissítési előzmények megjelenítése > Frissítések eltávolítása > A kis ablakban keress olyat, hogy "Feature update to Windows 10 22H2". Azt jelöld ki és fölül megjelenik egy "Eltávolítás" gomb. Ha nem, akkor próbáld úgy, hogy előbb letörlöd az összes, dátumot tekintve 22H2 utáni frissítést (amelyiket engedi), újraindítás és utána próbálod magát a 22H2 nagyfrissítést.
Illetve tudom írtad, hogy nem rég cserélted a HDD-t, de én a biztonság kedvéért ránéznék a SMART adatokra, hogy nincs -e valamilyen esetleges hiba, mert a folyamatos 90-100% -os kihasználtság semmilyen esetben sem jó, de még nyugalmi helyzetben is sok a 30%. (Persze ha tényleg nem fut semmi a háttérben, ami használhatná.) Tedd fel a HDSentinelt. Magyar fejlesztésű program. Az alapváltozat bőven elég lesz.
#18, :)
Sajnos, a visszaállítás már nem lehetséges, mert pont 15. Napja frissített... Vártam-vártam, hogy vajon megjavul-e, meg néhány nap ki is esett, azaz több napon keresztül nem is használtam utána - szval a korábbi verzióra már nem tudok ezzel a módszerrel visszafrissíteni...
Megpróbálom a továbbiakat is, csak félek, hogy valamelyik lépés ki is nyírja teljesen 😂
Rajta vagyok, hátha sikerül valamit még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!