Érdemes lenne Windows 10-re váltani?

11 vagyok - 32 bites igen. Letiltva csak a windows search van, a tálca pedig alapból nem átlátszó szerintem (de lehet azért ilyen mert külön színt adtam meg neki).
Annyi hogy a frissítések lassítják, de én olyan telepítőt (oprend) használtam egy jó fél éve amibe bele voltak eleve integrálva. Így nem kellett újra leszedni a 100 nemtudomhány frissítést.
Amúgy meg tényleg nem telepítek programokat, mert hamar lelassítaná az is a rendszert, de pl én csak kb youtubozásra használom.
Értem, köszi az infót! :) Nekem letiltva egyébként csak a Windows Update van, meg msconfig-ba néhány bekapcsolásnál automatikusan induló programot kivettem.
Így van, a különböző programok tényleg futkároznak a háttérben, és alapból min. több száz MB RAM-ot foglalhatnak pluszba, ami hogyha kevés RAM-mal rendelkezik az ember, akkor igenis megérzi, és nem mindegy.

Ez nem beállítás kérdése, a Windows a fizikai RAM-hoz méretezi a felhasznált memóriamennyiséget. Értsd, 1 GB-nál képes nagyon keveset is használni (akár 300-500MB-ot, de ez több dologtól is függ), 2 GB-nál olyan 1-1,2 GB az alap memóriafoglalás, 4 GB-nál 2-2,5 GB körüli, 8 GB-nál pedig valahol 4 és 5 GB körül, és így tovább...
Ez nem viccből van így, hanem azért, hogy ne üresen álljon a RAM. Egy részét felhasználja a rendszer a saját összetevőinek, egy része mindenféle vegyes cache, egy része prefetch-hez van... tehát szépen beosztja magának a gép.
Egyébként ez a helyes, nem az, hogy van 32 GB RAM-od, és abból 30 üresen áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!