Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes lenne Windows 10-re...

Érdemes lenne Windows 10-re váltani?

Figyelt kérdés
Szevasztok! Jelenleg Windows 8.1 Pro-t használok még. Viszont a Win 8.1 hamarosan megszűnő támogatása/frissítései miatt elgondolkodtam, hogy esetleg érdemes lenne-e a Win 10-et használnom majd. A Google Chrome böngésző frissítései is sajnos hamarosan megszűnnek Win 8.1-re, illetve annál régebbi Windowsokra, mondjuk az annyira nem fontos, mert max áttérek Firefoxra, elvileg úgyis jobb manapság. A gépem nem mai, viszont azért nem is olyan hihetetlenül gyenge (persze nyilván nem az új játékok futtatásában kell gondolkodni): Intel Core 2 Quad Q9650 3GHz, 8 GB DDR3 RAM, GTX 650 Ti, 2 TB WD Blue HDD. A Win 8.1 nagyon jól fut ezen a gépen, és a régebbi játékok futtatása is egész jó 8.1-en, a félelmem hogy Win 10-en esetleg kevesebb régi cím fog elfutni. De érdemes lenne ezen a gépen megpróbálni a Win 10-et? Vajon elég nagy lenne a sebességveszteség a 8.1-hez képest? A 10 azért jóval hardverigényesebb, tudom. Köszi!

2022. dec. 2. 20:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Miért lenne baromság üresjáratba a 300 mega ram #9?

[link]

Ilyet win10-nél nem lehet csinálni...

2022. dec. 4. 08:18
 12/15 A kérdező kommentje:
#11: Elég jól beállítottad, durva. 32 bites a rendszer gondolom, meg gondolom elég sokminden le is van tiltva, amellett hogy minimális a telepített programok száma. Miket tiltottál le, kapcsoltál ki pl.? A tálcán ezt az áttetsző/átlátszóság lehetőséget hol kapcsoltad ki? Köszi!
2022. dec. 4. 12:58
 13/15 anonim ***** válasza:

11 vagyok - 32 bites igen. Letiltva csak a windows search van, a tálca pedig alapból nem átlátszó szerintem (de lehet azért ilyen mert külön színt adtam meg neki).

Annyi hogy a frissítések lassítják, de én olyan telepítőt (oprend) használtam egy jó fél éve amibe bele voltak eleve integrálva. Így nem kellett újra leszedni a 100 nemtudomhány frissítést.

Amúgy meg tényleg nem telepítek programokat, mert hamar lelassítaná az is a rendszert, de pl én csak kb youtubozásra használom.

2022. dec. 6. 08:03
 14/15 A kérdező kommentje:

Értem, köszi az infót! :) Nekem letiltva egyébként csak a Windows Update van, meg msconfig-ba néhány bekapcsolásnál automatikusan induló programot kivettem.

Így van, a különböző programok tényleg futkároznak a háttérben, és alapból min. több száz MB RAM-ot foglalhatnak pluszba, ami hogyha kevés RAM-mal rendelkezik az ember, akkor igenis megérzi, és nem mindegy.

2022. dec. 6. 22:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Ez nem beállítás kérdése, a Windows a fizikai RAM-hoz méretezi a felhasznált memóriamennyiséget. Értsd, 1 GB-nál képes nagyon keveset is használni (akár 300-500MB-ot, de ez több dologtól is függ), 2 GB-nál olyan 1-1,2 GB az alap memóriafoglalás, 4 GB-nál 2-2,5 GB körüli, 8 GB-nál pedig valahol 4 és 5 GB körül, és így tovább...

Ez nem viccből van így, hanem azért, hogy ne üresen álljon a RAM. Egy részét felhasználja a rendszer a saját összetevőinek, egy része mindenféle vegyes cache, egy része prefetch-hez van... tehát szépen beosztja magának a gép.

Egyébként ez a helyes, nem az, hogy van 32 GB RAM-od, és abból 30 üresen áll...

2022. dec. 6. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!