Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes lenne Windows 10-re...

Érdemes lenne Windows 10-re váltani?

Figyelt kérdés
Szevasztok! Jelenleg Windows 8.1 Pro-t használok még. Viszont a Win 8.1 hamarosan megszűnő támogatása/frissítései miatt elgondolkodtam, hogy esetleg érdemes lenne-e a Win 10-et használnom majd. A Google Chrome böngésző frissítései is sajnos hamarosan megszűnnek Win 8.1-re, illetve annál régebbi Windowsokra, mondjuk az annyira nem fontos, mert max áttérek Firefoxra, elvileg úgyis jobb manapság. A gépem nem mai, viszont azért nem is olyan hihetetlenül gyenge (persze nyilván nem az új játékok futtatásában kell gondolkodni): Intel Core 2 Quad Q9650 3GHz, 8 GB DDR3 RAM, GTX 650 Ti, 2 TB WD Blue HDD. A Win 8.1 nagyon jól fut ezen a gépen, és a régebbi játékok futtatása is egész jó 8.1-en, a félelmem hogy Win 10-en esetleg kevesebb régi cím fog elfutni. De érdemes lenne ezen a gépen megpróbálni a Win 10-et? Vajon elég nagy lenne a sebességveszteség a 8.1-hez képest? A 10 azért jóval hardverigényesebb, tudom. Köszi!

2022. dec. 2. 20:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Igen, érdemesebb lenne.
2022. dec. 2. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezen gondolkodom
2022. dec. 2. 20:43
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

A határ kb az hogy legyen min 2 giga memória. Ha ez megvan akkor érdemes váltani, mert a win10-nek lényegesen több kell.

Ami még fontos hogy jó ha ssd van a gépbe, mert a 10-es sokkal többet ír mint a 8.1.

Kérdező neked ezen paraméterek alapján érdemes váltani.

2022. dec. 2. 20:49
 4/15 anonim ***** válasza:
64%

Csak akkor, ha veszel bele egy SSD-t.

8-10 ezer forint egy 250GB-os SATA. Win 10 HDD-ről futtatása csak a NAGYON türelmes embereknek (sem) ajánlott.

2022. dec. 2. 21:08
 5/15 anonim ***** válasza:
64%
Azt a HDD-t én azért lecserélném SSD-re.
2022. dec. 3. 08:07
 6/15 anonim ***** válasza:
17%
Azért ez is túlzás hogy nagy türelem kell. Nekem kell nagy türelem 1 giga memóriával, és hdd-vel. A kérdezőnek elég jól fog futni a 8 giga memóriával.
2022. dec. 3. 08:36
 7/15 anonim ***** válasza:
64%

Alapvetően ezt a gépet érdemes lenne lecserélni... azbút szélén jobbakat találni már.

De W10 mehet rá mindenképp. Rendben lesz vele. Nyilván a saját korlátaihoz viszonyítva.

Ha eleged van az akadozó YT videókból, akkor rakd fel a h254ify böngészőkiegészítőt,

Vagy az enhancer for youtube kieg beállításaiban kapcsold be a max 25-30 fps videókat, és a H.264 kódeket.

Ezzel max 720p felbontásod lesz, akadásmentesen.

B) GT 1030 videokártya

C) cseréld le a gépet, tényleg.

+1 SSD, AZONNAL!! Anélkül élhetetlen bármilyen számítóhép ma.

2022. dec. 3. 09:21
 8/15 anonim ***** válasza:
70%

Persze. Csak itt nem az volt a kérdés hogy hogyan bővítse. (Nem mindenkinek van ám pénze.)

A kérdés az volt hogy átváltson-e a 10-esre.

Elmondom nem muszáj átváltani. A 8.1 beéri alapjáraton 300 mega rammal. Nem giga, hanem MEGA! 1 gigán már tök jól fut a 8.1. A 10-esnek meg kínszenvedés ugyanez az 1 giga.

Amúgy a kérdező most is hdd-val használja, tehát ehhez szokott. Nyilván jobb lenne az ssd (írtam is korábban) de nem mindenkinek van pénze - és nem is ez volt a kérdés.

2022. dec. 3. 11:03
 9/15 anonim ***** válasza:

Srácok ti ilyen szövegértelmezési problémákkal küszködtök? Hol volt szó memória (RAM) bővítésről?

Mindenki SSD-t javasolt win 10 alá.

Akkor még egyszer: a 8.1 elketyeg HDD-ről (nyilván a 300MB RAM baromság) viszont a 10-nek már erősen ajánlott az SSD.

Ha valakinek nincsen pénze, hogy a használt piacon vegyen egy SATA SSD-t 2-3 ezer forintért, akkor inkább ne akarjon egy egyébként is elavult rendszeren win 10-et futtatni.

2022. dec. 3. 13:37
 10/15 NTBS ***** válasza:
Igen, mert nem lesz frissítés a 8-hoz.
2022. dec. 3. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!