Az i3-as processzorral szerelt laptopok miért ilyen drágák? Miért nem akciózzák le őket?
Figyelt kérdés
Kb. ugyanannyiba kerülnek, mint a ryzen 3 5300u-val szerelt modellek, ami viszont majdnem dupla olyan erős [link] , és ahogy néztem, az igpu is több mint másfélszer erősebb benne. Ki vesz ilyen szart? Mármint i3-as laptopot.2022. dec. 1. 14:06
1/14 anonim válasza:
Két lehetőség van: mert ennyiért is megveszik. Vagy mert nekik úgy is megéri, ha egyet eladnak, de azt drágán.
2/14 anonim válasza:
Ha olyan veszi, aki nem ért hozzá (sokan nem értenek a gépekhez), arra rá lehet sózni.
3/14 A kérdező kommentje:
2.: Ehhez milyen hozzáértés kell?
Beírni a google-ba hogy cpu toplist, aztán kikeresni a processzort, ez hozzáértésnek számít?
2022. dec. 1. 14:32
4/14 anonim válasza:
Nem mindenki foglalkozik a proci teljesítményével, főleg ha inkább irodai jellegű felhasználásra kell neki. 20 évvel ezelőtt még én is folyton fejlesztgettem a gépem, de most azt se tudom milyen proci van benne, mert nem érdekell. Netezni, youtube, meg filmnézésre simán elég, sőt még az oprendszer is Win7.
5/14 anonim válasza:
Ugyanaz, mint egy simson. ha megveszik 600-ért, akkor hiába sírnak-röhögnek rajta... i3-mat is megveszik még ennél többért is.
6/14 anonim válasza:
Konkrét modellek nélkül nem lehet véleményt mondani, mindenesetre egy notebook ára nem csak a processzortól (és a memóriától, az SSD-től, stb.) függ. Pl. egy Windows licenc kb. 35e Ft, ha jól tudom. Lehet jobb a kijelző, a hangszóró, és minden egyes alkatrész. Már miért akcióznák le őket? Gondolom alig veszik olcsóbban, hatalmas a verseny, bár így is vannak durva eltérések ugyanannál a modellnél.
7/14 anonim válasza:
Valaki semenyire sem ért hozzá, azt se tudja, mi az, hogy processzor. Ismerek valakit, aki a férjével csináltat mindent, mert még azt se tudja, hogyan kell elmenteni egy word dokumentumot. Szóval vannak ilyenek. 2-es voltam.
8/14 anonim válasza:
Az i3 ugyanúgy csak egy sorozat neve mint a Ryzen3, még a szám is ugyanolyan.
Ahogy az i5-nek a Ryzen5... Az utánuk levő négy szám a lényeg amiből az első az évjárat. Mindkét gyártónál.
Legfeljebb az a különbség hogy i3-akat régebben gyártanak mint ryzeneket, így biztos van olyan i3 ami gyengébb.
9/14 anonim válasza:
8-as jól írja. nem ugyanaz a 10 éves i3, mint az idei i3. ugyanúgy, mint pl a BMW-nél. hiába 525d, abból is van 1990-es, meg 2021-es is. ugyanaz a típus, de mégis modernebb.
10/14 A kérdező kommentje:
Csak az i3-ból az i3-1115G4 a legújabb, aminél majdnem kétszer többet tud a ryzen 3 5300U. De köszönöm a felvilágosítást, nem is tudtam, hogy létezik i3-ból különböző évjárat. Eddig azt hittem, hogy még a múlt században legyártottak jó sokat, és azokat szerelik bele a legújabb laptopokba.
2022. dec. 1. 18:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!