MacBookon hogyan tudom a legegyszerűbben fájlok típusát módosítani?
A problémám az, hogy iPhone-on készítek fotókat. Utána átküldöm MacBookra és HEIC fájlokként jelennek meg. Utána fel szeretném tölteni máshova ezeket a fájlokat, de a legtöbb oldal visszadobja ezeket a képeket.
Ezután azt szoktam csinálni, hogy rákeresek arra, hogy heic to jpg, valamelyikre feltöltöm a képeket és lecserélem a képeket. Csak amiket eddig találtam, mindig limitálva van (pl. egyszerre csak 5, egy nap limitált mennyiség), így rengeteg idő, macera.
Próbáltam azt, hogy gépen átírom. Megkérdezi, hogy módosítom-e a kiterjesztést. Fajtánál már azt írja, hogy png kép, de ahova feltölteném mégsem fogadja el.
1. macOS Monterexnél már van beépített konvertálási lehetőség
Jobb klikk a képen (vagy több kijelölt képen) és a megjelenő menüben alul Gyorsműveletek és aztán Kép átalakítása. Itt ki tudod választani a jpg-t és a méretet is.
2. Átállíthatod az iPhoneon, hogy ne heicbe, hanem jpgben készítse, mentse a képet: Beállítások -› Kamera -› Formátumok -› Leginkább kompatibilis.
Persze ezzel több helyet fognak foglalni a képek a továbbiakban.
Lehet csinálni automatorban erre eksünt ha régebbi macOS-ed van és nincs az 1-esben írt megoldás.
Nem kell semmiféle programos feleslegesen telepítgeni, a rendszerben adott a lehetőség.
Kérdező te meg ne töltögesd fel a képeidet sehova! Nem tudhatod, hogy kinek juttatod el a képeket az időpontokkal, helyadatokkal... !!
Kijelölöd a képeket
Jobb gomb
Megnyitás ezzel: Megtekintő
Itt kijelölöd az összes képet
Fájl menü
Exportálás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!