Terhelés alatt sziszeg a gép? Valszeg táp
Pár napja kezdődött,1 éve van meg a gép.
Először aszittem a kártya,mert akkor kezdi,mikor mondjuk 60 fok fölé megy és elkezd gyorsan pörögni a venti,aztán beállítottam msi afterburnerrel,hogy egyáltalán ne forogjon és akkor is volt ez a hang. A maradék venti ami van,megállítottam az ujjammal,de akkor is volt a hang,szóval maradt a táp.
Már azért is érdekes,mert ma valami lebszta a biztosítékot és lehet pont a táp? Nehogy nekem tönkretegye a drága gépet mert kikészülök.
Csak komoly grafikájú játékoknál csinálja,amúgy legtöbbet olyannal játszok ami megse kottyan a gépnek szóval gondolom addig nem lehet baj,amíg nem terhelem.
Redditen próbáltam utánanézni,de ott amilyen lényegretörő válaszokat tudnak adni.. Sokan írták,hogy coil whine,ami miatt nem kell aggódni. De a kérdés az,hogy ha 1 évig nem csinálta akkor mért kezdte el most? Akkor csak nem normális. Inkább kicseréltetném a biztonság kedvéért
A táp neve:FSP Hyper 80+ Pro 550W
"drága gép" 1650S/10400... :D
Csavarok meg vannak húzva, nem laza semmi, nem tud rezonálni semmi?
Táp ventillátorát is lefogtad? Merevlemez/optikai meghajtó van a gépben? A sziszegés a pici ventillátorok hangja szokott lenni. Biztos nincslvahol egy kis venti amit nem látsz? Hangszóró? Van? Nem abból jön a hang?
400 ezer nem drága.
Az enyémben úgy 2500 euró értékű cucc van. És még ez sem drága ahhoz képest, hogy ennyi most egy 4090.
Amúgy meg elég relatív, hogy kinek mi a drága, így teljesen fölösleges az ilyen kiakadás. Ehelyett a lényeget kellett volna írni.
Nekem egy seasonic táp volt a gépben. Ez a legjobb. Állítólag. De az FSP is nagyon jó.
Az enyém kikapcsolt állapotban kezdett el ciceregni. Nem volt áramtalanítva. Bekapcsolasnál erősödött, játék alatt még jobban. Aztán úgy fél óra múlva elhallgatott.
Ha áramtalanítottam, akkor nem volt ilyen gond. Csendes volt üzem közben is.
Biztos, ami biztos, lecseréltem, nehogy hazavágja az 5950X-et, meg a 6800XT-t, meg a 4TB-os SSD-t.
Vettem egy erősebb NZXT-t (750W vs. 850W), aminek a belseje szintén seasonic...
És ez is csinálja, csak sokkal halkabban.
Úgyhogy most már inkább az alaplapra vagy a vga-ra gyanakszom.
Mindenesetre kikapcsolás után lenyomom a hosszabbítót is. Így nincs zaj. Egyéb esetben meg bízom, hogy a táp védelme jól működik, ha kell.
Amit esetleg tehetsz, hogy hwinfo-val figyeled a feszültségeket. Ha valamelyik nagyon leesik, akkor mindenképp cserés a táp. Pl, ha a 12V csak 11,5V, akkor az nem jó.
Ha zavar a hangja, akkor is cserés.
Engem baromira zavarnak az ilyen cicergő hangok.
Esetleg nézd meg, hogy a déli hídon nincs e mini venti a chipset hűtésére.
Remélem sikerül megoldanod és nem füstöl el a drága géped. Az nem lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!