Miért pörög 100%-on a proci? A többi lent
Ma munka közben felfigyeltem rá, hogy folyamatosan erőssen zúg a laptop ventillátor. Ahogy látom azért mert a proci 100%-on pörög. Az érdekessége a dolognak, hogy amint elindítom a feladatkezelőt, még mutatja, hogy 100% de nagyon gyorsan vissza eseik a 1,2-5% ra. És ezzel együtt a ventillátor is halkab fokozatra kapcsol. Ez a programoktól és az éppen futó alkalmazásoktól úgytűnik független.
Ha bezárom a Feladatkezelőt rövid időn belül újra neki áll pörögni mint a fene. Olyan mintha érzékelné valami, hogy meg akarom nézni, mi az oka a nagy terhelésnek, és amikor meg akarom nézni, akkor cselesen vissza fogja magát.
A gép egy régi HP Elitebook 8570 w I7-es második vagy harmadik generációs procival. 24GB RAM Samsung SSB és egy 1TB HDD a DVD helyén. Oprendszer Win 10. Vírus kergető a beépített defender.
Win 7 után lett a Win 10 még a free időszekban 5 éve használom, nem akarok vissza lépni. Amúgy nekem tökéletesen működik egyszer volt valami nyűgje ami miatt újra telepítettem.
Hdd 20% üres hely SSD 65% üres hely. Hú most nem is tudom, de szerintem az indexelést kikapcsoltam rá nézek, nem tuti.
A feladatkezelőt tálcán jobb gomb és ott indítom.
#4 Pontosan leírtam, hogy épp az ellenkezője történik, most harmadjára próbálom megnézni, de mire betölkt a feladatkezelő (pedig csak pár pillanat) már le is esik a venti fordulata, és éppen nem tudom megnézni mi teker 100%-on mert szinte azonnal vissza esik. Hiába van sorrendbe téve, hogy a legmagasabb terhelést mutassa elöl.
Ha valahogy gyorsabban tudnék pillanatképet csinálni, mint ahogy le esik a fordulat.
Elég érdekes lesz, de teszek egy kisérletet, hátha.
#4-es de ha jól értem itt pont fordított a gond. Ha elindítja a feladatkezelőt, akkor nem látni, hogy mi okozza a felpörgést és minden normálisan megy, de ha kilép belőle, akkor ismét kezdi az egészet.
Egyébként olyasmire gondolok, hogy vagy valami rendszerfolyamat, pl: víruskereső, vagy pedig vírus, esetleg bitcoin bányászó progi.
Böngésző és torrent ne fusson, úgy is előfordul?
Na sikerült megcsípni.
Szép narancs pirossal be is festi a 100%-ot, azt írja "Rendszermegszakítások"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!