Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért pörög 100%-on a proci?...

Miért pörög 100%-on a proci? A többi lent

Figyelt kérdés

Ma munka közben felfigyeltem rá, hogy folyamatosan erőssen zúg a laptop ventillátor. Ahogy látom azért mert a proci 100%-on pörög. Az érdekessége a dolognak, hogy amint elindítom a feladatkezelőt, még mutatja, hogy 100% de nagyon gyorsan vissza eseik a 1,2-5% ra. És ezzel együtt a ventillátor is halkab fokozatra kapcsol. Ez a programoktól és az éppen futó alkalmazásoktól úgytűnik független.

Ha bezárom a Feladatkezelőt rövid időn belül újra neki áll pörögni mint a fene. Olyan mintha érzékelné valami, hogy meg akarom nézni, mi az oka a nagy terhelésnek, és amikor meg akarom nézni, akkor cselesen vissza fogja magát.

A gép egy régi HP Elitebook 8570 w I7-es második vagy harmadik generációs procival. 24GB RAM Samsung SSB és egy 1TB HDD a DVD helyén. Oprendszer Win 10. Vírus kergető a beépített defender.

#feladatkezelő #Windows 10 #100% processzor terhelés
2021. febr. 24. 08:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A winyó nincs nagyon teleírva? Tehát nem indexel folyamatosan? Win10 elég buta rendszer, mondanám, hogy válts win7-re de akkor úgyis sokan leszólnának.
2021. febr. 24. 09:00
 2/11 anonim ***** válasza:
Hogy nyitod meg a taskmanagert?
2021. febr. 24. 09:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Win 7 után lett a Win 10 még a free időszekban 5 éve használom, nem akarok vissza lépni. Amúgy nekem tökéletesen működik egyszer volt valami nyűgje ami miatt újra telepítettem.

Hdd 20% üres hely SSD 65% üres hely. Hú most nem is tudom, de szerintem az indexelést kikapcsoltam rá nézek, nem tuti.

A feladatkezelőt tálcán jobb gomb és ott indítom.

2021. febr. 24. 09:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Feladatkezelő megnyitása mindig felpörgeti a procit. Ott nézd meg kis idő múltán, mi pörgeti a gépet.
2021. febr. 24. 10:04
 5/11 A kérdező kommentje:

#4 Pontosan leírtam, hogy épp az ellenkezője történik, most harmadjára próbálom megnézni, de mire betölkt a feladatkezelő (pedig csak pár pillanat) már le is esik a venti fordulata, és éppen nem tudom megnézni mi teker 100%-on mert szinte azonnal vissza esik. Hiába van sorrendbe téve, hogy a legmagasabb terhelést mutassa elöl.

Ha valahogy gyorsabban tudnék pillanatképet csinálni, mint ahogy le esik a fordulat.

Elég érdekes lesz, de teszek egy kisérletet, hátha.

2021. febr. 24. 10:11
 6/11 anonim ***** válasza:

#4-es de ha jól értem itt pont fordított a gond. Ha elindítja a feladatkezelőt, akkor nem látni, hogy mi okozza a felpörgést és minden normálisan megy, de ha kilép belőle, akkor ismét kezdi az egészet.

Egyébként olyasmire gondolok, hogy vagy valami rendszerfolyamat, pl: víruskereső, vagy pedig vírus, esetleg bitcoin bányászó progi.

Böngésző és torrent ne fusson, úgy is előfordul?

2021. febr. 24. 10:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Na sikerült megcsípni.

Szép narancs pirossal be is festi a 100%-ot, azt írja "Rendszermegszakítások"

2021. febr. 24. 10:17
 8/11 anonim ***** válasza:
Egyébként még lehet rossz hw/hw driver is.
2021. febr. 24. 10:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Két dolgot láttam amit érdemes még megnézni:

1, usb-s cuccok okozzák-e, pl: egér, pendrive

2, I disabled Cortana via the registry in Windows 10 Home..

[link]

[link]

2021. febr. 24. 10:24
 10/11 A kérdező kommentje:
Hálás köszönet érte #9-es a második link alapján kiszedtem a Group Policy ból minden Cortana dolgot még nem indítottam újra, de mintha már így is jobb lenne. Legalábbis most nem fut a feladatkezelő és eddig még nem indult be a venti ezerrel.
2021. febr. 24. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!