Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha veszek egy kész gépet...

Ha veszek egy kész gépet közepesen jó procival és rossz videókártyával, akkor azokat később ki tudom majd cserélni? Vagy ez ennél bonyolultabb?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de én is hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz.

2022. nov. 8. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha a gépben van PCIe foglalat, és megfelelő teljesítményű tápegység. Kisebb (keskeny) gépházba csak low profile (LP) videokártyát tudsz tenni, ilyenből nincs nagy választék.
2022. nov. 8. 13:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért vennél rossz videókártyával gépet? Az az egyik legfontosabb, hogy jó legyen. A többi alkatrészen lehet inkább spórolni, a tápot kivéve.

Igen, lehet cserélni, feltéve, hogy kompatibilis az új processzor az alaplap foglalatával. Videókártyáknál nincs ilyen megkötés, max annyi, hogy elég tápellátása legyen. Manapság egyre többet esznek az újabbak.

2022. nov. 8. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen ki tudod cserélni
2022. nov. 8. 13:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még ne vegyél videokártyát.

A tervezett GPU-hoz vegyél tápot(pl. 650W-700W), és IGP-s procit vegyél.

Netezni bőven jó lesz akármikor, és kártyát is akármikor cserélhetsz benne.

2022. nov. 8. 13:57
 5/8 A kérdező kommentje:

#2: Azért, mert jelenleg nincsen kb 800.000 forintom. 🙃 Így is jobb lenne a videókártya a jelenleginél, igaz nem sokkal. De majd ha lesz rá pénzem, kicserélem, de addig is kell valami.

A többieknek is köszönöm a választ, bár túl sokat nem értek belőlük. 😂 Valamilyen videókártya mindenképpen kell, ami a jelenleginél nem rosszabb, mert nem csak netezni szeretnék.

2022. nov. 8. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. PCIe foglalat gyakorlatilag csak a legkisebb, max kb. 5 cm vastag gépházakban nincs. Ha kb. 10 cm vastag, akkor alacsony profilú (LP) videokártya illik bele hozzá illő hátlappal ( [link] Más esetben a hosszúságát érdemes összehasonlítani a házban lévő szabad hellyel.
2022. nov. 8. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha kész gépet veszel arra amíg a gari él nem nyúlhatsz bele te magad.
2022. nov. 8. 23:55
 8/8 anonim ***** válasza:
A processzor cseréje körülményesebb, még azonos foglalat mellett is. Ha más a foglalat, akkor alaplapot is kell cserélni, tehát szinte nulláról kell újraépítened a gépet. Én azt mondom, hogy a processzor legyen újabb (nem feltétlenül erős, csak egy újabb generáció tagja), mondjuk LGA 1200 vagy 1700 foglalat (AMD oldalon AM4). Ebben az esetben mindenképpen marad fejlesztési potenciál, de játékra bármelyik videokártya mellé elegendő egy i5-12400F, de még az i5-10400F és az i3-12100F is.
2022. nov. 10. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!