Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Metaverzumról?...

Mit gondoltok a Metaverzumról? Szerintetek lesz jövője a dolognak?

Figyelt kérdés

Tudom, már volt pár hónapja ilyen kérdés, de azóta jópár dolog történt.

Nekem nem igazán van ínyemre az ötlet, hogy a szemmozgásom alapján a gondolataimban olvassanak, meg hogy egy virtuális térben éljem az életem. Remélem nem lesz elterjedt, hogy a munkahelyeken a Metaverzumban tartják majd a meeting-eket.

Bár az ambíciózus Zuckerberget ismerve valszeg ez lesz a valóság, hiába zuhant le a Meta értéke. Az ilyen multik bármiből kilábalnak.

2022. nov. 4. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Engem egy olyan világ érdekelne, mint, ami a Ready Player One-ban volt.
2022. nov. 4. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Metaverzum régen is volt.

Elég csak a 3D-s MMORPG-kre, túlélős játékokra vagy a Second Life-ra gondolni.

A jelenlegi Meta Horizon/Microsft Teams Metaverse esetén az a fő kérdés, hogy az eddig szórakozásra használt 3D-s platformokat a VR/AR eszközök révén össze lehet-e hozni a közösségi oldalakkal, konferenciabeszélgetős alkalmazásokkal, lehet-e mindennapi kommunikációra, munkára, oktatásra is használni, lehet-e kriptovalutákkal, okosszerződéseket kötni, NFT-ket adni/venni vagy ez is csak egy nagy lufi lesz, mint a web kezdetén volt a World Wide Web.

2022. nov. 4. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:

"Bár az ambíciózus Zuckerberget ismerve valszeg ez lesz a valóság, hiába zuhant le a Meta értéke. Az ilyen multik bármiből kilábalnak."

Érzékelhetőek a big tech cégek által uralt közösségi/média platformok ellenében tett lépések:

- az EU adatvédelmi szabályozást szigorít

- egyre másra jönnek létre kisebb (európai központú) cégek által üzemeltetett, adatvédelemre jobban ügyelő, nyílt forrású elemekkel operáló, végponttól-végpontig titkosított szolgáltatások (mint például a GMail helyett a Protonmail/Tutanota/Mailfence, Google Search helyett a DuckDuckGo/Qwant/Metager, Meta Messenger helyett a Signal/Telegram, Youtube helyett az Odysee, stb...)

- és itt kopogtat már az ajtónkon a Web3, ahol a P2P fontos szerepet tölt be: a tartalom olvasója egyszerre lehet a tartalom előállítója (mint jelenleg a Web2-nél) és kiszolgálója is (szóval az egyszeri felhasználó gépe egyszerre lesz kliens és szerver is)

2022. nov. 4. 21:03
 4/5 Argloss ***** válasza:

Ha elég pénzt nyomatnak bele, akkor idővel biztosan lesz olyan jó, hogy az emberek szívesen használják. Aztán minél többen használják annál elérhetőbb áron lesz.

Én örülnék neki, hogyha a kiterjesztett valóság vonalán nagy fejlesztések lennének és akár kontaktlencsébe építve is tudna információ megjelenni a szemem előtt.

2022. nov. 4. 21:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Van benne potenciál, de a megvalósítás egyelőre ultragagyi 😃
2022. nov. 5. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!