Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért szaggat a játék az első...

Miért szaggat a játék az első pár percben?

Figyelt kérdés

Call of Duty Modern Warfare 2-ről van szó, annak is a Multiplayer része. Ahogy betölt a játék és indul a meccs, az első kb 2 percben szaggat. Nem folyamatosan, de meg-megakad. Utána minden rendben. Fps 120-140 folyamatosan és így is megakad. Eltelik ez a kb 2 perc és minden rendben lesz, akadás a játék hátralévő részében nincs.

5600XT , Ryzen 5 3600 , 16GB 3200MHz és HDD-n van a játék. A rendszer Win11 és M.2-re van rakva.

Ha van tippetek azt megköszönöm, mert nagyon bosszantó ez a jelenség.

2022. nov. 2. 02:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

"és HDD-n van a játék"

Meg is válaszoltad magadnak kb. Durván WWII résztől kezdve egyáltalán nem ajánlott HDD-ről játszani CoD-ot, mert vagy ez lesz, vagy mire betölt már megy a meccs.

2022. nov. 2. 02:46
 2/11 anonim ***** válasza:
16%
Nincs azzal baj, ha HDD-n van a játék, csak nem mindegy, hogy milyen HDD-n van a játék.
2022. nov. 2. 03:00
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Hogyne lenne vele baj... Egyszerűen lassúk mára, nem véletlen hogy rengeteg játéknál már direkt fel is tüntetik a helyigény mellet, hogy ajánlott az SSD.

Pakolhatsz alá egy 10.000-res WD Raptort is, a legolcsóbb SATA SSD is a dupláját hozza, nem beszélve a PCI-E csatolós darabokról.

2022. nov. 2. 03:05
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Mert nagy eséllyel tölti be a textúrákat HDD-ről. Rivatunerrel tegyél ki OSD-re minden adatot, köztük legyen lemezkihasználtság is a CPU GPU RAM mellett, és nézd meg ilyenkor mi megy 100%-on.
2022. nov. 2. 07:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Tedd SSD-re a játékot.
2022. nov. 2. 08:57
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Átraktam m2 ssd-re és megszűnt a probléma.

2022. nov. 2. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
Szívesen. Aki pedig leszólta az SSD-t, jól olvassa el a kérdező válaszát.
2022. nov. 2. 19:02
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

"Szívesen. Aki pedig leszólta az SSD-t, jól olvassa el a kérdező válaszát."

Ki szólta le az SSD-t? Én biztos nem. Én azt mondtam, hogy olcsó és lassú HDD-n lesz probléma, pl egy 5400RPM-esen. Egy jobb minőségű HDD-n nincsenek ilyen problémák. Tudom, mert én HDD-ről nyomom és soha nem volt ilyen problémám..

2022. nov. 2. 21:16
 9/11 anonim ***** válasza:
35%
Mindegy milyen HDD, nincs köztük akkora diferencia, sok játéknak egyszerűen lassú, Forza Horizon 5 nálam pl anno folyamatosan előttem töltötte be a texturákat, SSD-re került hopp minden ilyen eltűnt. Pedig 7200-as volt, ha már ebben véled a diferenciát.
2022. nov. 2. 21:21
 10/11 anonim ***** válasza:
31%
Pedig van különbség. Pl a 10 éves 7200RPM-es HDD-m lassabb, mint a vadonat új 5400RPM-es HDD-m. Ráadásul a Seagate Mach.2 Exos 2x14 már a Sata SSD-k sebességével vetekszik. Azt se szabad elfelejteni, hogy mikor sok kicsi fájl van, akkor teljesen mindegy milyen tárolón van, mert így is úgy is lassan másolja, szóval hiába van a 3000MB/s-es m.2-es SSD-d, ha 20ezer pár KB-os vagy MB-os fájlt kell átmásolni egyik helyről a másikra.
2022. nov. 3. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!