Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Használod a Windows 7-et?

Használod a Windows 7-et?

Figyelt kérdés
Mit gondolsz róla ?
2010. szept. 28. 16:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azóta használom, mióta kijött.

Váltanom kellett, mert ez a szakmám, és tudom kell használni, ismernem kell apró trükkjeit, és hülyeségeit.

Nos, SZVSZ nem jobb mint egy xp. Egyedüli hatalmas előnye számomra a végre aránylag normálisan megoldott keresés startmenüből. Ezen kívül semmi olyat nem találtam ami jobbá tette volna egy xp-nél. Teljesítményileg azonos, fájrendszerileg detto, viszont több memóriát zabál.

Ami kifejezetten nem jó benne:

Sok gépben nem működik rendesen a sleep, és hibernáció. Rá lehet keresni, tele vannak ilyen bugokkal a fórumok. Iszonyat idegesítő tud lenni, amikor egyes konfigurációknál megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag nem működik a hibernálás, a vevő meg ragaszkodik hozzá. Alaplapcsere megoldja, szóval itt valami komoly gond van a w7-el. :)

A másik nagy, és gyakori probléma:

Hálózatkezelés. Könyörgöm, ez iszonyat. Magának akar megcsinálni mindent, legtöbbször sikerül (az esetek 90%-ában), azonban amikor nem, akkor a hibakeresés szinte lehetetlenné válik. Pl van nálam javításban egy gép ami a következőt produkálja w7 alatt:

Bekapcsolom, elkezdi keresni a hálózatokat, beazonosítja a talált hálózatot helyesen "otthoni hálózatnak" ahogy beállítottam, majd 5 perc múlva magától megváltoztatja ezt, és "ismeretlen hálózat"-ként kezeli. Persze a net szépen elszáll emiatt... Ip címek jók, dhcp-től korrekt címeket kap, átjáró rendben. Mégsincs net... S miért? Mert ennek az idióta rendszernek nem elég ha minden beállítás stimmel... Az is kell, hogy ő jól ismerje fel. Mindenképpen tovább kellett bonyolítani, egy ilyen idióta megoldással. XP-s hálózatkezelés ehhez képest maga a tökéletesség. Ott legalább nincsenek ilyen idióta érthetetlen hibalehetőségek.

Összegezve: A windows egyre inkább egy irányba halad:

Tegyünk mindent automatikussá, nyaljuk ki a felhasználók ....ét, ha viszont kicsit komplikáltabb beállítás kell, vagy netán valami nem működött megfelelően az automatikus műveletek végrehajtásakor, akkor kész, megáll a tudomány.

Egyre kevesebb manuális beállítási lehetőség van, inkább csak butítják a rendszert, nemhogy fejlesztik.

2010. dec. 4. 22:04
 12/12 gfero válasza:
szerintem sókkal jobb 8honapja használom és meg vagyok vele elégedve
2010. dec. 4. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!