Másnál is hasznavehetetlen a fájl másolási hátralévő idő számláló?
Direkt kipróbáltam párszor, hogy a másolás felénél (amikor a zöld rész teljesen vízszintes már egy jó ideje) akkor indítok egy időzítőt, mert azt írja, hogy 16 perc múlva kész. Lejár a 16 perc, de még mindig olyan 7-8at ír ki. Kis fájloknál is, angy fájloknál is, mindig jóval több, mire végez.
Azelején gyors, persze, de utána a zöld rész teljesen vízszintes, állandó a másolási sebesség. A sebességből és a másolandó adatból kiszámoltam, hogy körülbelül mikor fog végezni, és annál mindig jóval kevesebbet ír. Miért?
Mert ez nem olyan dolog, amit egzaktul ki lehet számolni. Illetve ki lehetne, ha számításba vennénk a fájlok pontos elhelyezkedését az adathordozón, az adathordozó minden paraméterét, a másolás közben futó szoftvereket és folyamatokat, és azok háttértárhoz való hozzáférésének időpillatanait és időtartamát, az adathordozók fizikai állapotát, a fájlok méreteit és mennyiségét, a gyordítótárak minden információját, és jövőbeli állapotát, stb.
Vagy túl sok időt venne el feleslegesen ezen adatok begyűjtése, vagy egyszerűen nem is lehet, mert pl. azt, hogy lesz-e a másolás alatt újabb fájlművelet, nem lehet meghatározni.
Persze, a Windows ettől függetlenül rémesen tud tippelni, de pontos értéket olyasmitől ne várj, aminél azt közel lehetetlen kiszámítani.
1: nem hallottál még sok tíz gigás fájlokról??
2: HDD-pendrive, vagy HDD-SSD
3: de kiszámoltam, a sebességből és a hátralévő méretből, 2-3 perc pontossággal megmondtam, hogy mikor lesz kész. Erre a számlálója mindig rövidebbet mutatott a pillanatnyinál. Mintha lassabban számolna vissza, vagy én nem tudom már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!