3000-es ping? (Mi a? ) Mi eheti meg ennyire a hálózatot?
Az internet a használhatatlan határát súrolja. Évekig tart betölteni a GyK-t is.
50 megás T-f*s internet és IPTV. A testvérem, úgy hallom, filmet streamel, a nappaliban megy az IPTV. 3-4 mobileszköz, illetve az én Wi-Fin csatlakozó laptopom. De szokatlanul magas pingeket kapok, konstans 2000+, sőt 3000-en felüli értékek, és rengeteg időtúllépés. Kizárt dolog, hogy a streamelés és az IPTV ennyire lefogná a hálózatot, vagy nem? Holott egyik sem újkeletű, és eddig soha nem fordult elő ilyen.
Mi a jók....élet eszi meg a hálózatot ennyire? Van valami megoldás, amivel monitorozhatnám, hogy a hálózaton az eszközök mennyi sávszélességet használnak? HGW-n keresztül esetleg? (Cisco EPC3925) Vagy valami egyéb, programos megoldás?
Először is, ne wifin csatlakozz hanem kábelen ha játszani akarsz. Brutálisan megdobja a pinget.
Másrészt, igen ha sokan használják sokmindenre akkor magas lesz a ping, és lassú a net. Nézz utána a QoS-nak
A filmnézés és IPTV mellett sem szokott 100ms fölé menni a ping, sőt, a 30-at sem hagyja el. Nem értem, mi folyik itt, de idegesítő, hogy nem tudom elvégezni a dolgomat emiatt.
Volt rá korábban példa, hogy 1000ms fölé ment, de akkor is csak néhány percre, és talán az elmúlt fél évben egyszer fordult elő, szintén megmagyarázhatatlan okokból.
Nyitsz egy parancssort.
beírod neki, hogy
ping google.com -t
kb. 15 után nyomsz egy CTRL + C-t. A kapott eredményt (a pingekkel együtt) screenshotolod és feltöltöd valami képmegosztóra.
Linkeled ide.
Másodszor nyomj egy speedtestet is!
Torrent amúgy nem fut valahol? Annak szokása ilyet csinálni.
G.
Közben kiderült, hogy az IPTV miatt van ez. A TV adás is akad napok óta, de a hibabejelentésre semmit se csináltak. Mostanság vacak a szolgáltatás, ahogy van, úgyhogy ma megyek be panaszt tenni.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!