Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha nem kötöm össze Ethernet...

Ha nem kötöm össze Ethernet kábellel a Set top box-ot és a Home Gateway-t, akkor mi történik?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá annyira, egyszerűen zavart, hogy egy baromi rövid kábel van, amivel ez a kettő össze van kötve és lóg a levegőben :D. Emlékszem, amikor kijött a Vodafone-os installátor, akkor mondta, hogy ezt össze kell kötni és közel kell lennie a HGW-nek a STB-hez. Nem tudom miért ilyen rövid Ethernet kábelt adnak, de oké.

Kezdtem ott, hogy kerestem otthon egy hosszú kábelt és jó volt azzal is, gondolom ez nem probléma ha kicserélem, csak ők ilyen balfékek, hogy a legrövidebbet adják.

Aztán felmerült valahogy, hogy kipróbálom nélküle. Amit használok ugyanúgy bejön, be tudtam hozni a youtube-ot, magyarán van internet a TV-n enélkül is és az adások is bejönnek. Akkor minek kell összekötni? Ha jól értem van ez az IPTV dolog, meg okos tv, de ez mit tud nekem nyújtani? Köszönöm a válaszokat :D

2022. szept. 21. 09:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Semmi
2022. szept. 21. 09:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor miért volt eddig összekötve és miért ajánlják? :D
2022. szept. 21. 10:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs bele kábel dugva nem történik semmi. Ez ilyen egyszerű.

Vagy a tiedben van wifi..?

2022. szept. 21. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Miben van wifi? :) Eddig össze volt kötve és valamiért fontos volt, nekem úgy mondták, de nem emlékszem. Pont ezért gondolkodtam, hogy mi lenne, ha nem is kötném össze és semmi sem lett, ha jól látom. Valahogy így is megy a net a TV-re, ha van youtube.
2022. szept. 21. 11:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak nem igazán értem ezt az egész szitut és jó lenne megérteni, azért kérdeztem, hátha valaki el tudja mondani :). Hogy miért mondták, hogy össze kell kötni, mit ad az, hogy összekötöm... alapvetően mi a funkciója.
2022. szept. 21. 12:14
 6/10 anonim válasza:

A tévén ezek szerint alapból van internet. Az ethernet kábel nélkül nem kéne adásnak lenni ha csak más kábel nincs bekötve. Gondolom nem csak egy hdmi kábel van bedugva most a set top boxodba.

Vagy valami óriási nagy varázsló vagy, hogy képes vagy internetet csiholni wifi és/vagy ethernet kábel nélkül...

2022. szept. 21. 12:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem. Varázsló még nem vagyok :) 3 kábel így is be van dugva a STB-ba, ez a kerekfejű, ANT IN, a power és a hdmi :D. Ez a kerek a falból jön, ha jól látom. Akkor ez lehet a megoldás. De nem értem akkor miért ajánlgatták az összekötést. Végre nem fog ott éktelenkedni az ethernet kábel. :D
2022. szept. 21. 12:29
 8/10 anonim ***** válasza:
A "közel kell lennie" elszólás arra utal, hogy mégis csak vezeték nélkül kommunikálnak, és a jelerősség miatt jobb ha nincs köztük nagy távolság és árnyékoló falak.
2022. szept. 21. 13:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi, de nekem kifejezetten össze is kötötték :D. Mondta, hogy úgy rakjuk, hogy elérjen addig a kábel. Bár ezt se értem, mert van hosszabb kábel is.
2022. szept. 21. 23:01
 10/10 A kérdező kommentje:

Na, nem tökéletes :D.

Egyrészt egy olyan hiba villog a jobb felső sarokba, hogy "A kiszolgáló hibát észlelt. Kérjük, próbáld újra később! [SC402]" Előtte pedig "Vodafone Mediabox csatlakoztatva"

Másik, hogy nem látható, hogy milyen műsorok lesznek. :D Nincs jelentősége, de fura, hogy ahogy kattintgatok a csatornákon, csak azt látom, hogy nincs elérhető információ :)

2022. szept. 23. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!