Vettem egy új Acer Extensa EX215 laptopot. Pendrive-ról telepíteném a Windows 10-et, de EFI Shell jön be mindig. Hogy tudok belépni a BIOS-ba, hogy pendrive-ról induljon?
Csak azért kérdeztem rá a telepítőre, hátha frissen készült.
Ha máshol már működött, akkor azzal valószínűleg nincs gond.
Most már én is kipróbálnám a BIOS-ban, az Exit menüpontban a Load Setup Defaults elemet, ami visszatölti a gyári BIOS értékeket.
Ha így sem megy...
Akkor csak ami minimálisan kell a Boot Menu-höz: https://www.youtube.com/watch?v=zlo03XuDIDw
Ezért lett kérve hogy csinálj (csináltass) a MS exe-jével egy eredeti telepítőt, ne azt a gányoltat használd amit akárkiis adott.
- Egyszerüen azért nem látja pendrive-ot mert biztosan NTFS-re van formázva, nem FAT32-re.
- Alapból a BIOS a modernebb UEFI telepítésre van beállítva ami csak FAT32-re formázott pendrive-ról telepíthető és csak ezt ismri fel. Amiben a telepítő .wim fájl nem lehet 4 GB-nál nagyobb.
- Ha Rufus-szal lett volna rátéve a pendrive-ra a telepítő akkor látnia kelllet volna, mert a Rufus meodja a 4 GB-nál nagyobb .wim fájl esetében is az UEFI telepítést. Két partíciót hoz létre és a bootolást FAT32-ről indítja.
- Hogy lássa az NTFS-re formázott pendrive-t is a BIOS-ban az UEFI helyet a Legacy-ra kell állítani: [link]
- Még annyit kell állítani a BIOS-ban, hogy működjön az F12 boot billentyű, hogy Disabled-ről Enabled-re kell állítani: [link]
- A BIOS-ból való kilépésnél az F10-es billentyű és utána Enter megnyomásával menthetjük a beállításokat.
Akkor először jelszót kell adni a BIOS belépéshez, és utána már lehet állítani.
De ha nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal akkor inkább töltsd le a Win.10-et a Media Creation Tool-al és ezt tedd rá Rufus-szal a pendrive-ra: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!