Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vodafone internet Tv két...

Vodafone internet Tv két keszulekre?

Figyelt kérdés
Bekotottuk a vodafone tv es internetet ,de egy media boxot adnak es a tovabbi havi 1000 forint lenne igy pedig csak egy TV -re van csak adás a hazban. Azt mondtak minden tv re kulon mediabox kell nem lehet mashogy megoldani. Van valakinek hasonlo Tv szolgaltatas aki esetleg megtudta oldani hogy ne kelljen havi ezerert meg egy mediaboxot berelni?
2022. aug. 22. 12:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Telekom IPTV-vel csináltuk azt, hogy a HDMI kimeneten ment a nappaliban a tévére, az RCA kimenetét pedig elhúztuk a konyhába egy CRT tévéhez, így nem kellett külön box. Igaz így mindkét tévén ugyanaz az adás ment, de mivel egyedül élt az illető, nem volt igénye két különböző adást nézni. Azóta bekötötték hozzá a Digit, a szereló elhúzta a koaxot mindkét tévéhez, box nélkül bejön mindkettőn az adás, igaz a CRT-n csak az analóg, ami harmadannyi csatorna, de oda elég az neki. A nappaliban bejön a digitális is, az HBO-n kívül minden.
2022. aug. 22. 13:07
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tudod máshogy megoldani, mert a tévéadás jele kódolva-titkosítva van. A médiaboxban van az a kártya amivel jogosult vagy a kódot visszafejtve lejátszani az adást, ezt pedig a szolgáltató adja. Ha a tévében van beépített vevőegység, az még ugyanúgy nem fogja tudni dekódolni a jelet, csak ha a szolgáltatótól szintén bérelsz egy olyan eszközt (CI kártya), amit a tévébe dugva lehet a titkosítást feloldani.

Erre nincs más módszer, mert az adás titkosítva van, a feldoldókulcs pedig a szolgáltatónál van, tőlük kell elkérni (bérelni).

Esetleg ha Androidos okostévé a másik, és a Vodafone-nak van olyan alkalmazása amivel elérhető neten keresztül is a tévészolgáltatás, azzal esetleg megy, de nem biztos hogy ez ingyenes.

2022. aug. 22. 13:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A másik tévébe dugj egy antennát és 12 csatorna bejön ingyen, az államiak HD-ban.
2022. aug. 22. 13:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy megoldason gondolkodtam , ami kintrol jon koax kabel ugye belemegy a modembe , az oktato videokba a bekotese a vodafonos TV nek ugy volt ,hogy a koax ami kintrol jon egy “szaknyelvet nem tudom” eloszto szerusegbe megy bele amibol 2 koax agazhat el , ebbol nekunk csak egy agazik el az ment ugye a modembe de a mediaboxba nem lett koax kotve csak hdmi egy egy utp kabel, szoval a kette agazo reszhez egy koax kabel meg helyezheto, ha ebbe dugok egy koax kabelt es azt oedig a TV be akkor sem lesznek meg az alap TV adások ? Lehet ,hogy ez igy nem tul ertheto , munkaba vagyok kepet csatolok kesobb.
2022. aug. 22. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Minden ami nem a mediaboxon megy keresztül, az a digitális jel titkosítva van, már az utcáról úgy jön be, így mindegy hogy hova fogod elvezetni. A Voda elkezdte lekapcsolni az analóg közvetítést az ország egyes régióiban, így az addig ingyenes csatornákat sem éred már el. Helyette ez fogad:

[link]

És várhatóan országosan ez lesz a helyzet, így kénytelen leszel fizetni. Ha ekkora az igény a lineáris tévézésre, akkor az az évi +12 ezer férjen bele a keretbe.

2022. aug. 22. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel IPTV van nem lesz sajnos. Ezért is ragaszkodtam a Telekomnál is az analóg tévéhez amíg volt, majd váltottam a Digire, mert a) nem akarok boxot a tévéhez, b) szeretném a felvett adást korlátlan ideig tárolni és bármin visszajátszani, amihez magáncélra jogom van. Remélem nem cseszi el a 4iG, mert ha kötelező box lesz úgy mondom le ahogy van és előfizetek inkább a Netflixre, az alap tévéadást meg megoldom antennával, fent van a tetőn még, igaz 2009 óta nincs használatban, de az nem romlik el.
2022. aug. 22. 13:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Baromságnak tartom ezt az egészet, alapjáraton nem nézek TV-t 23/F , edző vagyok és sport függő , tehát háttérzajként ,ha gépen mást csinálnék szívesen benyomnék pár foci , októbertől pedig nba meccset , valószínű kérek plusz egy média boxot , de azért ,hogy néha legyen egy kis háttérzaj kötelezővé teszik a plusz boxot elég köcsögség. Ha valakinek otthon 4 szoba van 4 TV akkor 4x fizesse ki az alapköltésgen felül a boxot. Leagalább lehetne fix áron megvenni mondjuk 10 ezerért és utánna csókolom...
2022. aug. 22. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Így van. Én a negyedik tévére be se kötöttem, hanem szobaantennáról megy az ingyenes adás. Azt úgyis negyedévente használjuk, arra elég.
2022. aug. 22. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát igen... ezért javaslom mindenkinek a digi-t. Voda és T egy bohózat a tv boxolgatásukkal. Diginél nincs box, bármilyen dvb-c képes tv megfelel.
2022. aug. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!