Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudnám ezt excel-lel...

Hogy tudnám ezt excel-lel megcsinálni?

Figyelt kérdés

Számokat kellene tartományokra osztani és az alapján szöveget kellene hozzá rendelni. A számok hőmérsékletek és 5-ösével vannak beosztva, az alapján szín rendelve hozzájuk.

35-39: piros

30-34: narancs

25-29: citromsárga

stb.

Van erre függvényes megoldás?

2022. aug. 20. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem függvény, hanem feltételes formázás a neve.

Így beírod az excel keresőjébe, ki is adja.

2022. aug. 20. 16:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy rosszul próbálom, de nem oldódott meg teljesen.

D oszlopban vannak az adatok (hőmérséklet) és E oszlopba szeretném, hogy megjelenjen a hozzá tartozó érték (szín megnevezése).

Egyelőre csak olyat találtam a feltételes formázással, hogyha az adott cellában igaz, akkor másképp formázza az adott cellát. Szóval vagy a D oszlopot tudom formázni, vagy az E-be is bemásolom a számokat. És az nem oldódott meg, hogy az adott szót írja be, csak színt ad a cellának.

Még nem tudom, hogy milyen színeket fogok hozzárendelni, de valószínű árnyalatok lesznek. Így csak ezzel a cellaszín formázásával, félek, hogy keveredés lesz, ezért szeretném, hogy szöveg eredményt kapni, ami a pontos színelnevezést tartalmazza.

2022. aug. 20. 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezt egy összetetebb HA föggvénnyel is meg lehet csinálni.
2022. aug. 20. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Vagy ha hosszabb akkor csinálsz (akár egy másik fülön) egy kis táblázatocskát amiben az első oszlopba a határok szerepelnek pl:

B10: 39

B11: 34

B12: 29

B13: 25

A C oszlopban a hozzá tartozó szöveg

C10: Túl magas

C11: Piros

C12: Narancs

stb.

És egy FKERES függvénnyel úgy, hogy a 2. oszlopot adja eremdényül és be kell írni a végére, hogy tartományban keressen.

2022. aug. 20. 20:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy rég volt infó órám :D (pedig annó jó voltam belőle)

FKERES-sel már mindent mindenhova kipróbáltam, de hibát jelez mindig :/

2022. aug. 22. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!