Hogy tudnám ezt excel-lel megcsinálni?
Számokat kellene tartományokra osztani és az alapján szöveget kellene hozzá rendelni. A számok hőmérsékletek és 5-ösével vannak beosztva, az alapján szín rendelve hozzájuk.
35-39: piros
30-34: narancs
25-29: citromsárga
stb.
Van erre függvényes megoldás?

Nem függvény, hanem feltételes formázás a neve.
Így beírod az excel keresőjébe, ki is adja.
Lehet, hogy rosszul próbálom, de nem oldódott meg teljesen.
D oszlopban vannak az adatok (hőmérséklet) és E oszlopba szeretném, hogy megjelenjen a hozzá tartozó érték (szín megnevezése).
Egyelőre csak olyat találtam a feltételes formázással, hogyha az adott cellában igaz, akkor másképp formázza az adott cellát. Szóval vagy a D oszlopot tudom formázni, vagy az E-be is bemásolom a számokat. És az nem oldódott meg, hogy az adott szót írja be, csak színt ad a cellának.
Még nem tudom, hogy milyen színeket fogok hozzárendelni, de valószínű árnyalatok lesznek. Így csak ezzel a cellaszín formázásával, félek, hogy keveredés lesz, ezért szeretném, hogy szöveg eredményt kapni, ami a pontos színelnevezést tartalmazza.

Vagy ha hosszabb akkor csinálsz (akár egy másik fülön) egy kis táblázatocskát amiben az első oszlopba a határok szerepelnek pl:
B10: 39
B11: 34
B12: 29
B13: 25
A C oszlopban a hozzá tartozó szöveg
C10: Túl magas
C11: Piros
C12: Narancs
stb.
És egy FKERES függvénnyel úgy, hogy a 2. oszlopot adja eremdényül és be kell írni a végére, hogy tartományban keressen.
Látszik, hogy rég volt infó órám :D (pedig annó jó voltam belőle)
FKERES-sel már mindent mindenhova kipróbáltam, de hibát jelez mindig :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!