Excelben hogyan lehet ezt megcsinálni?
Figyelt kérdés
Időtartamot szeretnék összesíteni. Az A, B és C oszlopom van kitöltve, mindhárom formátuma óó:pp. Az A és B oszlopokba beírom az időpontokat, a C oszlop kiszámolja az időtartamot (B-A, pl: 10:30) Ha kijelölöm a C oszlop celláit, kiadja az összesítést: Összeg:34:30:00. De a C oszlopban, ha Szum függvénnyel kérem az összesítést, akkor azt írja a cellába, hogy 10:30. nem pedig a 34:30-at. Mit kellene a C40 cellába írnom, hogy az összesítést adja?#Excel #időtartam számítás
2022. aug. 7. 15:07
1/2 Farkas999 

válasza:

Ennek működnie kell.
Valamelyik cellaformátummal, vagy a bevitt adat formátumával lesz a baj. Nincs estleg valahol pontosvessző?
2/2 anonim 

válasza:

Ez azért van, mert 24 óra formátumban számol.
Azaz 24 után nem 25 jön, hanem 1.
Hogy hogyan lehetne erről lebeszélni, és meggyőzni, hogy csak simán adja össze, nem tudom még, ezt szeretném most itt megkérdezni! :)
Szerintem valahogy kombinálni kellene a Szum függvényt a HA függvénnyel, és elmagyarázni neki, hogy 24 után nem 1, hanem 25 jön, és utána meg folytassa ahogy tanulta.
Hogy hogy néz ki ez a függvény, még nem tudom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!