Megéri-e ez a laptop, valakinek volt-e már?
Egy Lenovo Ideapad Gaming 3 laptopról van szó, és ezt találtam ami ár-érték arányban a legjobban megéri.
Akinek volt hasonló típusú laptopja, annak örülnék ha leírná a tapasztalatait vele.

Szerinted hogy válaszoljunk egy "Megéri-e" kérdésre anélkül, hogy tudnánk milyen konfigurációról van szó és hogy mennyibe kerül?
Nyilván megéri, ha egy ezresért adjék.. vegyél nekem is 100-at.
A valakinek volt-e már kérdésre meg feltehetően igen a válasz. De ezzel sem vagy előrébb.

Én azt tapasztaltam két kicsit régebbi (pár éves) Lenovo gamer notebook kapcsán, hogy az érdemi hardver jó, kicsit olcsóbb mint más gyártó azonos felszereltségű terméke.
Viszont pár kisebb kevésbé látványos dolgon spórolnak.
Pl. nagyon tré mikrofon volt a gépekben, egy sima Skype stb. hívás is kihívásokkal teli volt...
3# Én nem a konfig értékelésére voltam kíváncsi, hanem a laptoptípushoz esetlegesen adódó típushibákra és adatokra, amiket esetleg nem minden áruházban tüntetnek fel.
De a konfigról is elmondhatod a véleményed, itt van:
Ryzen 7 5800H
16GB Ram 3200MHz
NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB GDDR6
Fél Tb SSD
Táp teljesítmény 135W
IPS kijelző
FullHD
15.6 inch stb...

#4-es vagyok.
Itt egy angol nyelvű teszt ugyanennek eggyel régebbi évjárata kapcsán:
https://www.youtube.com/watch?v=DeQrXflRbg8
A teljesítményt ne nézd, eleve a tesztelt model csak hatmagos stb.
A többi dolog (kijelző, ház, billentyűzet stb.) viszont esélyes, hogy sokat nem változott egy generáció alatt.
Kijelzője nem annyira jó, de ebben az árkategóriában egyiké sem az.
10:40-nél megnyomkodja kicsit a tesztelő, lehetne kicsit stabilabb, erősebb, de elmegy, főleg, ha jobbára otthon használod csak.
Még ami talán érdekes, hogy fix kék a billentyűzet háttérvilágítása, nem RGB.
Amúgy nem mond kifejezetten semmi rosszat rá az ember a tesztben.
Még a mikrofont is teszteli (1:55) és az is tolerálhatónak tűnik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!