Megéri ebbe az 5 éves laptopba ~70-100 ezer Ft-ot beleáldozni?
Ilyen laptopom van, 5 éves, idén decemberben lenne 6. A probléma a következő: az SSHD-t SSD-re kéne cserélni (~500 GB-sre van szükségem, mert habár van külső HDD-m, sok dolgot kell a gépemen is tárolnom), a 4GB RAM-ot 8-ra, az akksiját cserélni kéne, mert 50-60 percet bír, így töltő nélkül kb nem is tudom már használni ami nagyon problémás, valamint most a kijelzőtartó keret is eltört az egyik oldalon, ha a másik oldalon is eltörik, akkor cserélni kell ezt is.
Voltam kb 3 laptop szervízben is az elmúlt 1-2 évben, mind3 helyen azt mondták, hogy ez egy nagyon jó gép, érdemesebb ezt felújítani mintsem újat venni. Ez valóban igaz lenne? A 3-ból 2 üzletbe csak tisztítás céljából mentem, és mind2 helyen nagyon rá akartak beszélni az SSHD azonnali cseréjére mert szerintük bármikor tönkremehet (HD sentinel-lel szoktam nézni, nincs még olyan rossz állapotban azért az SSHD...) + a RAM cserére is. Szóval nem tudom, hogy mennyire merjek hinni nekik, elvégre nekik bevétel ha én mindent kicseréltetek náluk egy új vétele helyett.
Hosszabb távra továbbra is szükségem van egy jó laptopra, otthon és munkához is használom, bírnia kell a strapát.
Én sem költenék rá, de azért közel sem kell hozzá 70-100 ezer.
Egy 512-es SSD 18-20 ezer, 8GB RAM megint csak 20 ezer körül van, az akksi pedig mondjuk 15 ezer. Ez 55 ezer, plusz posta.
Ha még ennél is olcsóbban akarnád kihozni, vehetsz gyengébb minőségű alkatrészeket is, illetve van kisebb SSD is (pl. 480GB-os).
De egyébként én is inkább néznék egy jobb használtat.
6 éves gépre én sem költenék.
Az előttem hozzászóló reálisabb mint a szervizek, de az 55 ezer is sok 2-3 év használatért.
Akkor inkább gyűjtenék hozzá és egy újat vásárolnék, amiben van még 5-10 év. (Attól függően mennyit áldozol az újra).
És azért az sokkal gyorsabb lenne, a 6. generációs proci annyira azért nem hűha, sőt...
én meg költenék..
Jelenelg ilyen procis gépen dolgozom, teljesen hibátlan. (full fanless gép kellett, nem szerezem ha zúg így sok éve ez volt elérhető)
nekem ddr3l so dimm kellett bele 11500 ft, kingston 480 gb ssd 17e ft.
így van összerakva (mivel az övében van 4 giga még egy 8as modul az 12 elég).
ha használt gépet vesz másikat akkor abban is vacak lesz az akksi, legalábbis új biztos nem, tehát í]yis úgyis akksit fog venni, 13500 ft az akksi.
Idáig ez nekem 42, plusz szállítások legyen 45.
az sshd jo biztonsági tárolónak, de el is adhatja annyi lejön belőle. tehát 40e ft alatt lehet ebből gépet csinálni.
eladási ára plusz 40ezer forintért a kérdés hogy kap e jobb laptopot ??
Én ezért pontosan megvenném a cuccokat hozzá használnám még évekig. a zsanér hibát úgyis ki kell javítani, vagy eladáskor annyival oclsóbban adja, vagy megjavíttatja de akkor meg miért adná el ha éppen jó ?
Szóval nem szivatnám magam 40-45e ft összegért, hanem maradnék ennél a laptopnál.
A 70-100 ezer Ft-ot úgy számoltam, hogy a zsanér/keret is benne van + nem a legolcsóbb dolgokat szeretném venni bele, ha már költök rá, mivel munkához is kell, nem csak otthonra. + ehhez még hozzájön a munkadíj is, amit felszámolnak nekem az üzletben.
Köszönöm az eddigi válaszokat, megfontolom őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!