Érdemes 5 éves DELL m5010 laptopot felturbózni?
Semmi baja, működik rendesen, csak kezd lassú lenni, néha lefagy. Szeretnék plusz 4 ramot rakni, ssd-t és hdd 1 TB-osat tenni.
Mi a véleményetek, érdemes-e felturbózni? Vagy inkább újat venni? 2011 nyáron kaptam. Fontos lenne, nem szeretnék pénzt kidobálni. Minden kérdésre szívesen válaszolok, és sok segítséget megköszönném. Köszönöm.
Attól függ mire használod. Általános használatra, pl netezni bőven elég ez a gép 4 GB RAM. És nem árt kitakarítani a hűtőrendszert és újrapasztázni, ha még nem volt.
Az SSD jó ötlet, az nagyot dob a felhasználói élményen.
SSD és HDD csak úgy lehet venne egyszerre ha az egyiket az Optikai meghajtó helyére rakod.
A RAM bővítés jó lesz.
HDD-t szerintem vegyél külsőt, ha tárolni akarsz.
A többi szerintem nem érdemes, a processzorod marad ami volt, inkább pár év múlva veszel egy erős gépet.
Az új gépek többnyire ócska kinai gagyik, kivéve a drágább kategóriákban. Nem éri meg újat venni, a Windows10 meg ezekhez készült rossz operációs rendszer.
Nekem kis Thinpadom van, ez is öt éves, 4 GB, HDD viszont kicsi, ezt szeretném majd SSD-re cserélni. De most is gyors és hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!