Elveszett bitcoinok privát kulcsait amiknek már nincs gazdája, miért lehetetlen megtalálni?
Figyelt kérdés
Pedig annyira szuper lenne ha már úgy sincs gazdája. Nagyon szar nehéz életem van kegyetlen. Én tudnék ilyen privát key kereső programot csinálni itthon? Gondolom amik a neten vannak azok kamuk. Gondolom ha találna is elveszett bitcoint hiába én futattom biztos a gazdája kapná a kulcsot nem?2022. aug. 15. 19:21
1/11 anonim 

válasza:

Huh bazki, előbb a rendszer működését értsd meg. Ha az megvan, tudni fogod a választ.
2/11 anonim 

válasza:

"tudnék ilyen privát key kereső programot csinálni itthon?"
Hát a programot meg tudnád csinálni, csak épp a büdös életbe nem találna neked semmit, mert a nyilvános kulcsú titkosítás úgy van kitalálva, hogy a jelenleg elérhető számítógépekkel ne lehessen belátható időn belül feltörni.
3/11 anonim 

válasza:

Ha véletlen valahogy le tudnád generálni egy létező tárca privát kulcsát, dobhatnád is ki azonnal mert a btc onnantól értéktelen lenne, mert bárki bárki tárcáját megnyithatná. De tegyük fel titokban marad, akkor se jár vissza a gazdájának mert azé a kriptó akinél a kulcs van. Itt nincs egy felsőbb szerv aki irányítja a blokláncot és ide is tologatja rajta a pénzt mint a hagyományos bankoknál. Ha valamit elvesztenek az el lesz veszve, ha valamit elutalnak az el lesz utalva.
4/11 anonim 

válasza:

Ha ez ilyen egyszerűen feltörhető vagy visszafejthető lenne nem jutottak volna idáig a kriptovaluták a bitcoin vezetésével. Matematika szerint kb. 100 billiószor nagyobb az esélyed, hogy megnyered a lottót, minthogy egyenleggel rendelkező bitcoin tárcát találj és akkor lehet még én is keveset mondtam
5/11 A kérdező kommentje:
És ha lenne egy zseni mint mondjuk Albert Einstein még az sem tudná?? Elvileg mindenre van megoldás nem??
2022. aug. 16. 08:13
6/11 anonim 

válasza:

Igen, kbantumszámítógepet feltalalod, annak lehet nemi eselye. Amugy meg off
7/11 anonim 

válasza:

Ha már ilyen programot akarsz írni, akkor a programozói tudásoddal pénzt is kereshetsz. És menten nem lesz olyan pocsék az életminőséged.
Továbbá: ez nem zsenialitás kérdése. Ez elemi matematika. Annak a törvényeit pedig akkor sem tudod átírni, ha te magad vagy Albert Einstein.
8/11 anonim 

válasza:

Azert remelem nem teszitek tonkre a bitcoint, en meg szeretnek tradelni vele par evig
9/11 anonim 

válasza:

Kérdező: nem lenne egyszerűbb utánaolvasni, hogy a címek hogy épülnek fel, és miért nem lehet feltörni?
10/11 anonim 

válasza:

Ilyen nincs, hogy feltöröd te vagy akárki más. Érdekességképp megjegyzem, hogy a bitcoin az sha-256 titkosítási algoritmust használja és ugyanezt az algoritmust használja pl. a nav is. Szóval ez egyáltalán nem egy olyan kis himi-humi program ám, de ezt bizonyítják a számok is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!