Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik lehetőséggel fogyasztha...

Melyik lehetőséggel fogyaszthat kevesebb áramot a gép? Lentebb kifejtem;

Figyelt kérdés

Abban gondolkodtam, hogyha komolyabb gépet rakok össze, akkor AMDben gondolkodom már. Egy komolyabb Ryzen proci és egy jó árú vidikari. A másik kérdésem az, a táp mennyiben befolyásolja a fogyasztást? Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta. (Nem tudok róla hogy létezik-e, de ki tudja) A mostani hosszabbító, amiben a gép van, csökkenti a hirtelen áramerősség változást.

Bocsi ha eléggé szőke kérdésnek tűnik, csak érdeklődöm mik a lehetőségek :)

Köszi előre is!

2022. aug. 8. 10:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

" Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta."

LoL :D

" A másik kérdésem az, a táp mennyiben befolyásolja a fogyasztást?"

A táp hatásfoka számít, de nem túl sokat. Itt ha megnézed 50% terhelésnél a 230V-os oszlopot:

[link]

akkor találsz max 7-9% eltérést. 300W áramfelvételnél 21-27W az eltérés ami majdnemhogy elhanyagolható.

"Egy komolyabb Ryzen proci és egy jó árú vidikari."

A Ryzenek közül az 5600X a legkomolyabb ami jól fogyaszt, bár még a 5700X is elmegy. A videókártyák közül mindegyik zabál... :D

2022. aug. 8. 11:05
 2/17 A kérdező kommentje:
1. Laikusnak tűnhet, de nőként érdekel hogy a napelem esetlegesen napkollektor mellett nem esünk-e majd bele abba, hogy túl fogyasztunk ugye. Persze ez csak költözés után lehetséges, de a zöld energia ellenére is úgy tudom, hogy télen valamennyi áramot kell használni a közösből.
2022. aug. 8. 11:21
 3/17 A kérdező kommentje:

Szóval a koncepció az, hogy költözés után olyan háztartasunk legyen, ami önellátó. Nem csak a kerti részben, mint zöldség, de áram terén is.

Napelem/napkollektor és hőszivattyús fűtés. :)

2022. aug. 8. 11:26
 4/17 A kérdező kommentje:
De ott marad az elektronikai, elektromos rész, ezért tettem fel a kérdést. :)
2022. aug. 8. 11:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Tápnál hatásfok számíthat energiafogyasztásnál, de fontos többi hardver áramfelvétele is pl. procinál, cpunál. Én most így aug. 1 után 2 monitor helyett egyet használok, aminek fényerejét nagymértékben levettem, hardvereket nem OC-ztam, hanem visszább vettem biosba. Ledeket kapcsold ki. Így alapjáraton 80-90W tud lenni a gép monitorral együtt.
2022. aug. 8. 11:58
 6/17 anonim ***** válasza:

"Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta."

Uhh.. 😅

Napkollektor nem termel áramot. Az csak melegvizet csinál.

Napelem rendszerbe meg belekalkulálsz egy 0,5kWh fogyasztót pluszban (ez lesz a PC) és máris nem lesz túlfogyasztás.

Nagy teljesítmény nagy fogyasztással jár, ez ilyen. Nincs semmilyen csodamódszer a csökkentésre.

2022. aug. 8. 12:00
 7/17 A kérdező kommentje:
6. Kollektor? Tudom, de nem mindent lehet felpakolni egy helyre, mert az sem jó, azért írtam / -el. Mert nem tudom hogyan lesz még, nem vagyok jós, sajnos. :)
2022. aug. 8. 12:03
 8/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszi.
2022. aug. 8. 12:04
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha kihagynád belőle a vga kártyát és csak igp-t használnál azzal sokat spórolhatnál. Mind kWh-ban mind abban hogy nem kell kártyára pénzt költened.
2022. aug. 8. 23:26
 10/17 A kérdező kommentje:

9. De alap játékokat szeretnék játszani. :/

Nyilván ha úgy raknám össze, más játékokat is, de low grafikán, az biztos. Nem akarom kihajtani sem a karit sem a procit majd. Szerintem értelmetlen ultra módon játszani. 😅

2022. aug. 9. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!