Melyik lehetőséggel fogyaszthat kevesebb áramot a gép? Lentebb kifejtem;
Abban gondolkodtam, hogyha komolyabb gépet rakok össze, akkor AMDben gondolkodom már. Egy komolyabb Ryzen proci és egy jó árú vidikari. A másik kérdésem az, a táp mennyiben befolyásolja a fogyasztást? Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta. (Nem tudok róla hogy létezik-e, de ki tudja) A mostani hosszabbító, amiben a gép van, csökkenti a hirtelen áramerősség változást.
Bocsi ha eléggé szőke kérdésnek tűnik, csak érdeklődöm mik a lehetőségek :)
Köszi előre is!
" Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta."
LoL :D
" A másik kérdésem az, a táp mennyiben befolyásolja a fogyasztást?"
A táp hatásfoka számít, de nem túl sokat. Itt ha megnézed 50% terhelésnél a 230V-os oszlopot:
akkor találsz max 7-9% eltérést. 300W áramfelvételnél 21-27W az eltérés ami majdnemhogy elhanyagolható.
"Egy komolyabb Ryzen proci és egy jó árú vidikari."
A Ryzenek közül az 5600X a legkomolyabb ami jól fogyaszt, bár még a 5700X is elmegy. A videókártyák közül mindegyik zabál... :D
Szóval a koncepció az, hogy költözés után olyan háztartasunk legyen, ami önellátó. Nem csak a kerti részben, mint zöldség, de áram terén is.
Napelem/napkollektor és hőszivattyús fűtés. :)
"Abban is gondolkodtam még, hogy veszek olyan hosszabbítót, amiből van valami takarékosabb fajta."
Uhh.. 😅
Napkollektor nem termel áramot. Az csak melegvizet csinál.
Napelem rendszerbe meg belekalkulálsz egy 0,5kWh fogyasztót pluszban (ez lesz a PC) és máris nem lesz túlfogyasztás.
Nagy teljesítmény nagy fogyasztással jár, ez ilyen. Nincs semmilyen csodamódszer a csökkentésre.
9. De alap játékokat szeretnék játszani. :/
Nyilván ha úgy raknám össze, más játékokat is, de low grafikán, az biztos. Nem akarom kihajtani sem a karit sem a procit majd. Szerintem értelmetlen ultra módon játszani. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!