Miben különbözik a 400 000 forintos soterline pyton tanfolyam a Greenfox 2.2 milliós képzéseitől?
Mondjuk az az IT-val foglalkozó oldal, ami kapásból három tolakodó értesítést dob be (oké, ebből egyik a GDPR "sütis" dolog), az már eleve unszimpatikus.
Persze, értem én, tolakodni kell a potenciális ügyfelekért... meg ettől még lehet egyébként jó hel. De az első benyomás nem túl pozitív.
Ettől függetlenül: szinte törvényszerűnek tekinthető, hogy aminek a népszerűsége az egekben van, ott előbb-utóbb a "márkanévért" is fizetned kell. Mivel a Codecool és a Greenfox az elsők között voltak, akik ilyen jellegű képzésbe kezdtek, ők lettek a legismertebbek. Ebből adódóan megengedhetik maguknak, hogy ugyanazért a képzésért jóval többet is elkérjenek. Mert így is lesz rá kereslet.
Az meg egy másik kérdéskör, hogy - többször is már kifejtettem - én irreálisan magasnak találom a Zöldrókáék árszínvonalát. Ahhoz képest, hogy kvázi kódoló szakmunkásokat képeznek, ez arcpirítóan sok. Igen, persze, ekkor szokott jönni az az "érv", hogy "de hát pár hónap alatt megkeresed majd ennek az árát". Ezzel csak három gond van. 1. Egy kezdőnek nem fognak nettó félmillás, vagy még magasabb fizetéseket adni. Mondjuk ha 300 nettót megkeres havonta (ami egy pályakezdőnek/gyakornoknak brutálisan jó fizu), és semmire nem költ egy fillért sem, az a "pár hónap" így máris több, mint fél év. Ami persze önmagában még mindig nem rossz, de a kezdő fizu ennél általában kevesebb, az embernek költenie kell magára, és nem mellékesen: a tanulás mellett elég nehezen tudna dolgozni, már ha komolyan el akar érni valamit. 2. Miután elvégezte a tanfolyamot, a leendő munkahelyén úgyis jó ideig betanuló fázisban lesz. 3. Egyáltalán nem garantált, hogy kapni fog munkát. A szerződés pedig olyan, hogy kiköti jó ideig, hogy csak a szerződött partnereknél vállalhat munkát, máskülönben brutális mértékű "büntetést" kell fizetnie. A szerződött partnereknél meg jóval kevesebb a betöltetlen állás, mint a jelentkező.
Száz szónak is egy a vége: nem tudom, hogy a linkelt helyen milyen minőségben oktatnak, de hogy a 2 millás tandíj irreális, azt kijelenthetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!