Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az RGB egérpadok egy idő után...

Az RGB egérpadok egy idő után "kiégnek"?

Figyelt kérdés
Kb. egy éve van egy kínai egér padom, és már szinte csak a bemeneti kábel résznél világít. Gondolkodtam, hogy veszek egy rendes márkásat (pl. Steelseries), de azon gondolkodtam, hogy egy bizonyos idő után az sem fog világítani?

2022. júl. 31. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:
A LED nem fog kiégni a több tízezer óra üzemidejével, de ha megszakad a vezeték akkor nem kap áramot. Főleg egy olyan eszköznél ami fizikai igénybevételnek van kitéve és a kábelen tenyerelsz.
2022. júl. 31. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Igen, de nem a LED ég ki, hanem a tápjában szoktak a kondenzátorok elsülni. Ha értrsz az elektronikához annyira, hogy tudod mi az a kondenzátor és volt már a kezedben forrasztópáka, akkor meg tudod javítani.
2022. júl. 31. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:

#2 azért azt megnézném hogy otthoni "hobbi" felszereléssel valaki neki áll SMD kondenzátorokat kimérni meg cserélni LED szalagon.

A másik meg hogy hülyeség, hogy a kerámia kondik mennek tönkre. Előbb égnek el a rossz hővezetés miatt a diódák.

Vlsz a kérdésben lévő egérpad is erre a sorsa jutott.

Ami nekem van Asus ROG RGB-s egérpad lassan 4. éve bírja. Igaz volt is vagy 20 ezer anno.

2022. júl. 31. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:

"A LED nem fog kiégni a több tízezer óra üzemidejével"

Ó dehogynem tud kiégni. Ha ócska vacak minőségű és esetleg még túl is van hajtva és ráadásul még a meleget sem tudja leadni (értsd túlmelegszik), akkor rohamosan fog csökkenni a fényereje és rövid időn belül megadja magát.

Erre utal ez is: "szinte csak a bemeneti kábel résznél világít."

Ha a táp, vagy a kábel lenne a hibás, akkor sehol sem világítana.

2022. júl. 31. 20:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mivel egyszerű kínai, nem is volt valami drága, tehát gondolom a minősége miatt ahogy az utolsó válaszadó írta, csökkent a fényereje. Igazából nekem éjjel-nappal világított, valószínűleg ez sem volt a legjobb. Viszont a már magasabb ár kategóriájú egérpadokat érdemes "kikapcsolni", ha pl nem vagyok otthon? Ergo teljesen mindegy, hogy éppen világít e vagy sem.
2022. aug. 2. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!