Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Codecool full stack képzés...

Codecool full stack képzés megéri?

Figyelt kérdés

Kaptam tőlük egy e-mailt egy ajánlattal, ami azoknak szól, akik most nem jutottak be az ingyenes, államilag támogatott kurzusokra (Újratervezés 3.0), viszont tanúsítványt szereztek.

10 hónapos full stack képzésről van szó. Tanfolyam utáni fizetési opcióra szól, két havi díj kerülne elengedésre. Így kerülne az egész 1.9 millió forintba.

Kérdésem azokhoz szól, akik tanultak a Codecool-nál vagy van tapasztalatuk a full stack képzésekkel kapcsolatban. Elsősorban az érdekel, hogy milyen elhelyezkedési, illetve bér lehetőségek vannak?

2022. júl. 27. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Rohadtul nem er meg 1.9 milliot, q@@va nagy lehuzas.

Ha elegge szorgalmas es elszant vagy, minden anyag megvan a neten ingyen.

Ha a szadba kell ragni, ott can a Coursera vagy Udemy, Freecodecamp, TheOdinProject, stb, stb, stb.

Meg mindig 40-300 euronal tartasz.

Ha nem fektetsz bele energiat magadtol, a millios kurzussal se leszel programozo.

2022. júl. 27. 10:19
 2/8 A kérdező kommentje:
1-es, te ezzel foglalkozol? Tanultad tanfolyamon/egyetemen vagy önképzésben?
2022. júl. 27. 11:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Coursera-n tanulok. 40 euro havonta.

Tobb ilyen kurzust vegigkutattam elotte, fülétöl farkáig.

2022. júl. 27. 11:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Valóban nagyon sok ez a pénz.

Éppen csak vissza lehetne fizetni, ha rögtön felvesznek valamilyen junior pozícióba 300-350 ezer nettóért. Elég kockázatos.

Milyen szempontok vezéreltek 3-as, amikor ezt a kurzust kiválasztottad?

2022. júl. 28. 11:49
 5/8 anonim ***** válasza:

1 es 3 is en vagyok.

Teljes állás es család mellett egyetem es bootcamp szoba se johet.

Az ár. Minden, de jóformán minden fenn van ingyen a neten. Akkor minek is fizessek milliokat?

Bár ez egyben hátrány is, hiszen könnyen elveszel a végtelen információ tengerben.

Ilyenkor jól jön egy normalisan osszerakott kurzus ami fogja a kezed.

A hazai képzések aránytalanul drágák, es semmit sem adnak pluszba egy kulfoldihez képest tudasban.

Az ilyen-olyan "aprobetűs" garantált állás is inkabb parasztvakitas. Nem a reklámnak kell bedőlni, hanem az elégedett vásárlónak. Es spoiler: nem mindenki elégedett.

Maga a lecke.

Sok gyorstalpaló ossze van csapva. Yutubra meg boldog boldogtalan tud videokat felrakni.

A Coursera-n az ipar legnagyobb cégei es egyetemei tanitanak.

2022. júl. 28. 13:25
 6/8 anonim ***** válasza:

De hát nem is így működik, hogy "Éppen csak vissza lehetne fizetni, ha rögtön felvesznek valamilyen junior pozícióba 300-350 ezer nettóért."

Fullstack képzésnél miután felvesz egy partnercég, az első hat hónapban a Codecool kölcsönöz téged a munkáltatónak (alapeset, ritkán rögtön felvesznek, de ez csak pár cég), ekkor még egy kisebb gyakornoki bért kapsz, ami a Codecool felé való szerződésedben benne van!, hogy mennyi lesz. Fél év után fog átvenni a munkáltató. Nyilán ha rosszul teljesítenél, nem kötelező felvennie. De ha lelkiismeretes vagy és érdekel a programozás, ez nem a Codecoolon fog múlni! Illetve munkaerő hiány van, ha már fél évet bentanultál a cégnél erőforrás pazarlás kidobni téged, ha használható vagy, egy junior fejlesztő elég sok energiabefektetést igényel. Szóval ezután kapsz "rendes" fejlesztői bért, amit a cég határoz meg, és ha te az utólag részletekben való törlesztéses fizetést választottad, ekkor kell elkezdened törleszteni. A Codecool oldalán olvashatod, hogy most 500e kezdő fizetést garantálnak, tehát a partnercégnek minimum ennyit kell majd fizetnie neked. Értsd, ha pl. multihoz mész, mondjuk több angol nyelvhasználattal, többet fogsz kapni, ha magyar kisvállalathoz, lehet ehhez a minimumhoz közel. Cégtől függ. Aztán kb. évente emelnek, illetve ha jól teljesítesz ne félj kinyitni a szád, és emelést kérni. Vagy ha majd céget váltasz, rögtön jöhet egy nagyobb bér ugrás, ha alul fizettek volna az előző helyen.

Én értetlenül állok az előtt, hogy aki nagyban osztja az észt, hogy "sok gyorstalpaló össze van csapva", az ilyen ember mindegyiken részt vett? :D Nyilván pl 10 hónapban korlátozott, hogy mennyit Lehet átadni egy embernek.

Lehet egyedül is tanulni persze, de ha valakinek van "felesleges" kb. 2 millája, vagy mondjuk a család kölcsönzi neki, és ő tudja magáról, hogy ő szereti ha ott állnak mögötte, elé teszik az anyagot, vannak workshopok, közös megbeszélések 1-1 témában, szeretne projekteken dolgozni tanulótársakkal, olyasmi közegben ami majd a munkahelyeden is lesz, szeretne közösségben lenni eközben, az csinálja. Nyilván nem véletlenül végezték el eddig olyan sokan a bootcamp-eket. Mondják, hogy nem mindenki elégedett. Hát sose lesz mindenki elégedett. Szerintem természetes, hogy van pár olyan ember, akinek nem fog jól menni a programozás, személyes magánjellegű okok miatt, hozzáállás miatt, vagy mert nem annyira érdekli, mint gondolta, vagy jelezte a felvételi során. De felnőtt emberek vagyunk, első pár hónapban még ha jól tudom 40e forint otthagyása mellett "leléphetsz" ha nem tetszik.

Dolgozni valóban nem nagyon lehet fullstack képzés mellett.Készülni kell rá hogy addig is el kell tudnod tartani magad.

Igen, ez nem mindenkinek elérhető anyagilag. Ezt az embernek kell mérlegelnie, hogy megteheti-e, akarja e.

Én szerettem ott tanulni. Engem szerencsére hamar felvettek miután végeztem. Amikor én jártam oda, volt akiket hónapokig nem (kisebbség). De addig még nem kell törlesztened. De csak hogy értsd, az emberen múlik, hogy pl. hány állásra jelentkezik, hogy szerepel az interjún, mennyire kellemes benyomást kelt. Nem minden az iskolán múlik. És mivel rengeteg szaktársam elégedett volt, gyakorlati piaci igényeknek megfelelő amit tanulsz, és én például cégektől is pozitív visszajelzéseket kaptam a codecoolosokról, szerintem hülyeség kategorizálni, hogy semmiértelme... Az anyagiakat meg kell fontolni. Ja.

2022. aug. 6. 11:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm 5ös!

6os, köszönöm a részletes választ!

Te is a 10 hónapos full-stack képzést végezted el?

Dolgoztál mellette vagy munkanélküli voltál?

A mostani munkádal és a béreddel elégedett vagy?

Mekkora csoportban tanultál?

Én gondolkodom a 4 hónapos képzéseken és a 10 hónapos képzésen is. Nekem mindenképpen kell valami struktúrált képzés, egy tananyag, amivel haladni tudok és lehetőleg olyan emberektől, akik ebben a világban benne vannak. Én ezt egy befektetésnek tekintem. Próbalgatok itthon ezt azt tanulni, de az a baj, hogy sok mindent nem tudom megtanulni a youtube-ról: work-flow, know-how, soft skillek fejlesztése, kapcsolati tőke építése etc. Ezeket nem fogom egy udemy képzésről megtanulni.

A Codecool szimpatikus lenne. Talán megtudnánk oldani a 10 hónapos idő befektetést, főleg ha utána olyan állásom lehetne, amivel végre kitudok törni ebből a rabbit hole-ból, amiben vagyok.

2022. aug. 6. 14:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Illetve, mikor jártál oda 6os?

Színvonalasnak érezted az oktatást?

Előtte mennyi közöd volt az IT világahoz?

2022. aug. 6. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!