Számítógép leállításának helyes módja?
Főkapcsoló alatt a bekapcsológombot érted vagy a tápkapcsolót? A kapcsológombra beállítható a leállítás parancs az energiagazdálkodási beállításokban, és szabályosan leáll mintha a Start menüből mentél volna végig a lépéseken.
Ha kinyomod a tápot mintha áramszünet lenne, akkor lehet vele kockáztatni minden egyes alkalommal, aztán lehet ezerszer sem történik semmi, máskor pedig nem indul majd a gép vagy összeomlik a rendszer és vagy javítani kell vagy marad az újratelepítés (újabb Windows-ok erre kevésbé érzékenyek, van beépített javítási eljárás, nem kell a telepítőlemezzel szórakozni, csak durvább esetekben).
Már vagy 15 éve, az ATX szabvány megjelenésével jött be a sz.gépház főkapcsolójával való leállíthatóság is.
Ha csak egyszer egy pillanatra megnyomod a főkapcsolót, akkor ugyanúgy leáll a gép mintha start menüből állítanád le.
Ez teljesen szabályos.
Viszont ha hosszan nyomod a bekapcsológombot működés közben, és kényszeríted a leállásra, na az nem tesz jót sem az op rendszernek, sem a fizikai meghajtónak.
Egyszer lecseszett, mert én állítottam le a gépét: start menü-leállítás.
Erre másnap lecseszett, hogy nem állítottam le a gépét rendesen! Kérdem hogyhogy? Azt mondja sosem kell a start menűből leállízani, hanem simán kinyomni a power on/offot. Hát... amikor én kikapcsoltam a start/leállítassal, le is állt a gépe. Hiszen a sajátomét meg az összeset így állítom le. Asztalin az on/offhoz csak bekapcsoláskor érek. Úgyhogy nem értem miért mondja hogy nem állt le a gépe amikor én kapcsoltam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!