Az Epic Gamesnek milyen alapon éri meg ez az ingyenes
játékosztogatás?
Figyelt kérdés
Ahány embert ismerek Epic fiókkal, mind csak az aktuális ingyen letölthető játékokat gyűjtögeti, sosem fizet ott semmiért. És gyanítom igen sok felhasználójuk tesz hasonlóképp. De miből van akkor bevételük?
2022. júl. 16. 19:01
1/10 anonim válasza:
Az ingyen adott játékokban lévő mikrotranzakciókból.
2022. júl. 16. 19:05
2/10 anonim válasza:
Én egy csomót vettem, olyat is amit előtte pár héttel adtak ingyen. Mondjuk elrakhattam volna a rezsire.
2022. júl. 16. 19:08
3/10 anonim válasza:
Megérni sehogy nem éri, meg de ezt úgy számolják mint marketingköltség.
2022. júl. 16. 19:13
4/10 anonim válasza:
Második voltam, egyébként megéri, vagy legalábbis nem nagyon van más választása, mert máshogy nem tud piacot szerezni. Igazából ha 100x jobb volna a kliense akkor se használnák az emberek mert minden játékuk steamen van, kell hogy legyen nekik egy csomó epicen is hogy legyen piaca a későbbiekben, tulajdonképpen megveszik a piacot, kérdéses viszont hogy most hogy jön a recesszió mennyire fogják bírni, mert már az unreal engine marketplaceben is visszaesett a forgalom legalábbis az én tapasztalataim meg néhány felkészítő ismerős tapasztalata alapján.
2022. júl. 16. 19:14
5/10 anonim válasza:
Felkészítő úgy értem fejlesztő
2022. júl. 16. 19:15
6/10 anonim válasza:
Azért attól, hogy te nem ismersz olyanokat, akik fizetnek is ott a játékokért, még van rengeteg ilyen felhasználó. Csak jobbára inkább nyugaton.
2022. júl. 16. 19:46
7/10 anonim válasza:
Nyugaton szó nélkül és automatikusan fizetnek a szórakoztató tartalmakért, itt keleten/balkánon pedig luxuskategória és minden ingyen kell. Az Epic-nek dollármilliárdjai vannak a mikrotranzakciókból, ebből a pénzmagból pedig röhögve megvesznek néhány millió példányt, amivel még több embert tudnak bevonzani a platform alá. És lesz aki idővel akár fizet is, de ha nem, akkor Kínának pont jól jönnek azok az adatok is, amiket a tagság során megszerez a felhasználóktól, míg fut az Epic kliens.
2022. júl. 16. 21:11
8/10 anonim válasza:
Picit mellémegy a lényeg. Itt nem a fizetés-nem fizetés a lényeges, hanem hogy aki venni is akar játékot max akkor veszi Epicen ha sehol máshol nem kapható, erre meg max azért van példa, mert Epic még azért is képes fizetni, hogy ideiglenesen vagy véglegesen csak nála lehessen valami, bár ebbe már Steam is beleállt, mert hoztak egy szabályt, hogy max 1 év, ha annál többet akar valaki Epicen lenni csak, akkor utána nem kerülhet fel Steamre, ezt már nem sokan vállalják be.
Ha meg egy játék elérhető mindkettő platformon akkor 99% Steamen fogja megvenni.
2022. júl. 16. 21:16
9/10 anonim válasza:
#7: Meg úgy általánosságban mindenért.
Régebben napi szinten volt itt kérdés, hogy hogyan lehet Netflixen csalni a próbahónappal. A többség meg egy párszáz, vagy 1-2 ezer forintos játékot is inkább letorrentezne, csak ne kelljen fizetni. Pedig az aztán igazán bele kéne, hogy férjen, még egy átlagos fizetésű embernek is. Nem mondom, hogy vannak horror áron is játékok, de ha az ember kicsit szemfülesebb, és kifog egy-egy jó akciót, a töredékéért megveheti. Vettem én már 360 forintért több, mint hatezres játékot. Meg 3 ezerért is 30 ezreset. De még így is vannak, akik hülyének néztek, hogy miért fizettem ki, miért nem töltöttem le? Hát basszus...
2022. júl. 16. 21:35
10/10 anonim válasza:
Az egész Epig Games Store egy nagy veszteség nekik, viszont nagyon nyomatják, mert tim swíni szerint a sTeAm mOnOpÓlIuM és amellet áll, hogy mindenki szabadon válaszhassa meg, hogy hol szeretné megvenni a játékot. Ezzel nincs is gond, csak pont ők azok akik lefizetik kiadókat, hogy csak náluk jelenhessen meg a játék az első évben, meg,hogy a felvásárolt játékfejlesztők vonják vissza Steam-ről a játékokat. Éljen a szabad launcher választás, ahogy tim mondaná. Na ennyit róluk. Az egész launcher egy lassú, bugos szar. Csak arra használom, hogy kipróbáljak egy játékot, majd megvegyem Steam-en.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!