Xantus 45 kérdése:
Commodore 64 beinditása?
Figyelt kérdés
Juttot hozzám egy commodore 64 amihez sajnos semmi tartozékom nincs mert úgy nagyon nem is foglalkoztam a Commodore 64 szériával és sajnos nincs tápegységem hozzá vatera 5000ft ért kapható hozzá gyári viszont nem szeretnék úgy pénzt költeni rá ezenek a tápnak van egy 9V váltófesz és egy 5v egyenfesz stabilizátor része és azt hogy tudnám megoldani 7 polosú din fejem van viszont ahogy írtam 0ft a keret szoval ami van itthon abbol kell dolgozni csak nem tudom hogy fogjak hozzá ebben kérnék segítséget hogy lehetne 0ft ból egy teszt tápot össze dobni? és ha a commodore add képet RF-en keresztül akkor már egy minimális összeget kifogok rá áldozni2022. jún. 20. 17:29
1/6 anonim válasza:
A kérdés az, hogy a 7 pólusú dinen kívül mid van még otthon. Mert 5 voltos egyenfeszt egy pc táppal még csak-csak, de 9 volt váltót mivel? Nem hiszem, hogy ez menni fog. Ne barkácsolj. Inkább érdeklődj a környezettedben, hogy nincs-e valakinek elfekvőben egy C64 tápja.
2/6 anonim válasza:
Ha leírnád úgy, hogy el is lehessen olvasni (tehát mondatokba szedve, pontokkal és vesszőkkel), akkor többen tudnának segíteni.
3/6 A kérdező kommentje:
Ne haragudj hogy nem érthető voltak vesszők és pontok is csak nem engedte a weboldal úgy le Okézni, az lenne a helyzet hogy van egy Commodore 64-em és nincs hozzá tápegységem és 0ft a keret, 9V váltófesz és egy 5v egyenfesz stabilizátor része és azt hogy tudnám megoldani hogy beinditható legyen a gép, utána már ha müködik akkor egy minimális összeget fogok rá áldozni.
2022. jún. 20. 18:36
4/6 anonim válasza:
A 7 pólusú tápcsatlakozó kiosztása:
2*9 V váltófeszültség (1-1 A fázisonként) kell, illetve 5 V egyenfeszültség (1,5 A-es terhelhetőséggel).
Képet kétféleképpen ad:
* egyrészt modulált rádiófrekvenciás jelként - a jack aljzaton keresztül (75 Ohmos koax kell hozzá, azzal kell a TV antennabemenetére kötni) - ahogy azt az eredeti dokumentáció írja:
* másrészt videojelként:
5/6 A kérdező kommentje:
végül inkább félre tettem ezt az elvet és inkább vettem egy dobozos c64-et és ahhoz a gyári táp/ 1551 floppy ami jóval gyorsabb mint a simma din-es.
2022. jún. 22. 15:36
6/6 anonim válasza:
Ja, lényegesen gyorsabb, bár amelyik szoftver lemezen valamilyen gyorstöltő megoldást használ (pont a 1541-es lassúsága miatt), azzal lesznek gondok, bár ez inkább akkor okozott problémát, amikor nem retrózásra, hanem mindenre is ezt használtuk :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!