Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha lenne priorítása a System...

Ha lenne priorítása a System Idle Process [Üresjárati folyamatnak, lehetséges volna, kizárni folyamatokat a cpu használatából?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a System Idle Process, Normál Alatti Priorításon fut, és mivel ennél a programnál, annyi szál van, amennyi processzor, így feltételezem, hogy köze van ahhoz, amit el akarok érni, vagyis.

Ha van egy folyamat, ami alacsony priorítású, és a System Idle Process magasabb priorítással rendelkezne, akkor lényegében, az alacsony priorítású folyamat elzárva lenne, a System Idle Process által.

Ha persze nem tévedek, ez így működik. (Fontos, nem a szálak priorítási értékére gondolok, hanem a folyamatra, ami mindig (Pid 0).

2022. jún. 14. 17:49
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

A kép, lemaradt, elküldöm, így könnyebb rájönni, mire gondolok, ha kicsit furcsán fogalmaztam.

[link]

2022. jún. 14. 17:50
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. jún. 14. 17:54
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
Miért, basszus, miért már megint?
2022. jún. 14. 17:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Mert érdekel, azért kérdeztem, hátha tudja valaki, mert ha nem működne, akkor neki se állok megcsinálni, hogy lehessen neki priorítás, + azt ki is kell találni, hogy hogyan, és mit kell módosítani.
2022. jún. 14. 17:56
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Ha te annak prioritást adsz, úgy vágod haza az eleve széttaknyolt rendszeredet, hogy öröm lesz nézni.
2022. jún. 14. 17:58
 6/14 anonim ***** válasza:
Mi a célod?
2022. jún. 14. 17:59
 7/14 A kérdező kommentje:

A célom, hát, ez elég furcsa lesz, de, főként arra gondoltam, hogy a rendszeren lesz egy alap priorítás, ami minden be nem jegyzett folyamatot, Hash alapján, azzal futtat le, egy driver-es átmenet lesz, ami módosítja, a fájlokat a HKLM\Software\Classes-ben, amivel indítani lehet őket, és aminek a hash-e nincs a listában, olyan priorítással fut, ami nem kap CPU-t ez a módszer által.

Így ha talán, átjut egy vírus, a jelenlegi védelmi rendszeren, az hiába jut át, nem fog tudni semmit se csinálni.

Szóval ez.

2022. jún. 14. 18:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Még valami, ami fontos lehet, a rendszerem épségéért, csakis én felelek, ha dinamitot futtatok le, hát dinamitot futtatok le, úgy viszont, nem lesz baj. Ezzel, kérlek, ne törődjetek.
2022. jún. 14. 18:26
 9/14 anonim ***** válasza:
67%

"Ha van egy folyamat, ami alacsony priorítású, és a System Idle Process magasabb priorítással rendelkezne"

A Wikipedia tanúsága szerint nem rendelkezhet alacsonyabb prioritással:

"The scheduler treats the idle threads as special cases in terms of thread scheduling priority. The idle threads are scheduled as if they each had a priority lower than can be set for any ordinary thread."

[link]

"Még valami, ami fontos lehet, a rendszerem épségéért, csakis én felelek, ha dinamitot futtatok le, hát dinamitot futtatok le, úgy viszont, nem lesz baj."

Erre valóak a különböző virtualizációs technikák erről már az alábbi topik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..

#10-es, illetve az alábbi topik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..

#5-ös hozzászólásában már értekeztem.

2022. jún. 14. 18:58
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tartalmas választ, így már értem a helyzetet :) Tehát, akkor nem, mondjuk kár érte, de rendben lesz így. Igen, azokat figyelembe vettem, és hálás vagyok érte. Ment a zöld :)
2022. jún. 14. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!