Ha lenne priorítása a System Idle Process [Üresjárati folyamatnak, lehetséges volna, kizárni folyamatokat a cpu használatából?
Tegyük fel, hogy a System Idle Process, Normál Alatti Priorításon fut, és mivel ennél a programnál, annyi szál van, amennyi processzor, így feltételezem, hogy köze van ahhoz, amit el akarok érni, vagyis.
Ha van egy folyamat, ami alacsony priorítású, és a System Idle Process magasabb priorítással rendelkezne, akkor lényegében, az alacsony priorítású folyamat elzárva lenne, a System Idle Process által.
Ha persze nem tévedek, ez így működik. (Fontos, nem a szálak priorítási értékére gondolok, hanem a folyamatra, ami mindig (Pid 0).
A kép, lemaradt, elküldöm, így könnyebb rájönni, mire gondolok, ha kicsit furcsán fogalmaztam.
A célom, hát, ez elég furcsa lesz, de, főként arra gondoltam, hogy a rendszeren lesz egy alap priorítás, ami minden be nem jegyzett folyamatot, Hash alapján, azzal futtat le, egy driver-es átmenet lesz, ami módosítja, a fájlokat a HKLM\Software\Classes-ben, amivel indítani lehet őket, és aminek a hash-e nincs a listában, olyan priorítással fut, ami nem kap CPU-t ez a módszer által.
Így ha talán, átjut egy vírus, a jelenlegi védelmi rendszeren, az hiába jut át, nem fog tudni semmit se csinálni.
Szóval ez.
"Ha van egy folyamat, ami alacsony priorítású, és a System Idle Process magasabb priorítással rendelkezne"
A Wikipedia tanúsága szerint nem rendelkezhet alacsonyabb prioritással:
"The scheduler treats the idle threads as special cases in terms of thread scheduling priority. The idle threads are scheduled as if they each had a priority lower than can be set for any ordinary thread."
"Még valami, ami fontos lehet, a rendszerem épségéért, csakis én felelek, ha dinamitot futtatok le, hát dinamitot futtatok le, úgy viszont, nem lesz baj."
Erre valóak a különböző virtualizációs technikák erről már az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
#10-es, illetve az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
#5-ös hozzászólásában már értekeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!