Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha lenne priorítása a System...

Ha lenne priorítása a System Idle Process [Üresjárati folyamatnak, lehetséges volna, kizárni folyamatokat a cpu használatából?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a System Idle Process, Normál Alatti Priorításon fut, és mivel ennél a programnál, annyi szál van, amennyi processzor, így feltételezem, hogy köze van ahhoz, amit el akarok érni, vagyis.

Ha van egy folyamat, ami alacsony priorítású, és a System Idle Process magasabb priorítással rendelkezne, akkor lényegében, az alacsony priorítású folyamat elzárva lenne, a System Idle Process által.

Ha persze nem tévedek, ez így működik. (Fontos, nem a szálak priorítási értékére gondolok, hanem a folyamatra, ami mindig (Pid 0).

2022. jún. 14. 17:49
1 2
 11/14 Shaddark ***** válasza:
100%

#9 pontosan és jól leírta, én még azzal egészíteném ki hogy szerintem téveszted a prioritás fogalmát. Azaz az elképzelésed téves alapból.

Már ha jól értelmeztem ezt - "és aminek a hash-e nincs a listában, olyan priorítással fut, ami nem kap CPU-t ez a módszer által."

Az alacsonyabb prioritás kisebb "szeleteket" jelent az erőforrásból időarányosan, - nem azt hogy nem kap. Nincs olyan hogy 0 prioritás és "nem kap cpu-t". Azt a "nem indítom el" prioritás tudja csak :)

2022. jún. 14. 19:51
 12/14 A kérdező kommentje:
Oh, igen, akkor valóban tévesztem őket, köszönöm a felvilágosítást :) Az elképzelésem az volt, hogy mivel, folyamatosan mutatja a cpu használatot, így a priorítás miatt másnak nem fogja, bár belátom, ez téves, most, hogy rámutattatok az igazságra, eddig máshogy gondoltam. Na viszont, ment a zöld neked is, és köszönöm szépen :)
2022. jún. 14. 20:12
 13/14 anonim ***** válasza:

Túl azon, hogy még minidg zavaróan pocsékul írsz, a kérdést sem sikerült megválaszolnod.

Miből gondolod, hogy ha ezt megvalósítanád, akkor azzal bármilyen hatékony védelmet el tudnál érni?

Az a baj, hogy bár láthatóan rákattantál most a különböző folymatmonizorozó segédprogramokra, sajnos a tudásod mélyen elmarad attól a szinttől, hogy a rendszerfolyamatok logikáját megértsd. Sőt, sokszor még mástól is.

Ezt szerezd be, és olvasd el!

[link]

Maga Tanenbaum írta, akit remélem, nem kell mondanom, hogy kicsoda. ;-)

Ha ezen átrágtad magad, akkor kezdhetsz mélyebben érdeklődni a Windows "lelke" után!

Emellett nem lenne baj, ha megtanulnál angolul, és megtanulnád használni az internetes keresőket! Nincs túl sok értelme, ha rendszerfolyamatonként felteszel mindegyikről egy kérdést, amiről lerí, hogy alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.

Az megvan, hogy miért vagy "kétpipás"?

2022. jún. 14. 20:14
 14/14 A kérdező kommentje:

Az interneten, nem található olyan információ egyes dolgokról ami szükséges, itt is teljesen rendben van, másrészt, Maga Tanenbaum őt nem ismerem.

A kérdésre pedig már kaptam választ :). Hogy miért vagyok két pipás, azt nemtudom mit jelent. De azért, köszönöm neked is. :)

2022. jún. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!