Mi lehet a gond? . Van egy Számítógép nálam. (2.7GHz proci (AMD),2GB ram,320GBwinyó) Fel akarom telepíteni a Win XP-t, de nem megy!
Formázom,telepítő fájlokat fel másolja, és indul a telepítés. Eljut egy darabig és megjelenik a kék-képernyős hiba üzenet(Kékhalál)!Már próbáltam több típusú Windowst fel tenni(WinXPEE-Simplicity,Daytona,WinXP Freedom,és egy régi original WinXp Professional-t)de mindegyiknél ugyanott ált meg!
Mit tegyek?
kapcsold ki a biosba a gyorsitótárat
vagy nézd meg a ramokat
Ramot úgy néztem hogy egyik foglalatból másikba tettem, mert 1db 2GB-os van benne de akkor sem lett semmi különbség!
A biosba azt hogy kell hol kell?
Azt már próbáltam!Kül már régóta foglalkozom számítógép javítással de még ilyennel nem találkoztam!
Valami más ötlet esetleg? Megköszöném!
Sejtem kivagy xD :$
Amúgy tegnapelőtt haveromnál nekem is ezt csinálta
a procit esetleg vedd lejjebb ha tudod mm a sebességét
lehet h nagyon fel van húzva és azért akad ki esetleg ha tudod és a te gépedbe és olyan tipusu a ram cseréld ki addig megnézni h azzal megy e
legegyszerűbb az h ha fogod és a bios beállításait alapértelmezett-re visszarakod mm (bios reset)
^^
jah igen a reset-et azthiszem bioson belül az F7 el tudod elérni:$
vagy vmelyik F gombbal de irniakell :)
értelek jogos figyelj
tölts le 1 ram ellenőrző progit amit rátudsz tenni pendriverra :) és futtasd le egy ellenőrzést.
ezzel sztem megtudod nézni h a ram e a ludas ;)
A programot a [link] címről tudjuk letölteni, válasszuk a Download - Pre-Compiled Bootable ISO (.gz)-t a letöltéseknél (Downloads). Töltsük le, csomagoljuk a letöltött állományt (pl.: Total Commander-rel, WinRAR-ral), aztán az így kapott ISO fájlt írjuk ki. (CD-író alkalmazásokban Lemezkép kiírása vagy hasonló menüt keressünk!) hagyjuk a lemezt bent az írónkban! Ha van otthon Linux CD-nk, akkor örülhetünk, mert azokon általában megtalálható a program, nem kell vesződnünk az írással (persze a memtest verziójára figyeljünk, minél újabb, annál jobb).
Ezután indítsuk újra a számítógépünket, lépjünk be a BIOS-ba, és ellenőrizzük, hogy az elsődleges booteszköz CD-re van-e állítva, ha nem így lenne, állítsuk meg, majd a BIOS-ból való kilépéskor mentsük a beállításokat. Ha ennek ellenére sem tudunk bootolni CD-ről, akkor próbálkozzunk másik alaplapi csatlakozóra csatlakoztatott optikai meghajtóval, vagy írjuk ki ismét a lemezünket, mert lehet, hogy azzal van a baj.
Ha sikerült bootolni róla, akkor nagy kékséget kell látnunk mindenféle információval. Nem kell állítanunk semmit, csak hagyjuk futni a programot. Mindenképpen több órán át (akár 1 napon keresztül) futtassuk a memtest-et, hiszen minél nagyobb memóriával rendelkezik a számítógépünk, annál több időre van szükség az ellenőrzéséhez, nem is beszélve a memóriák sebességéről.
Ha már az elején elkezdődik a hibák listázása (errors), akkor leállíthatjuk a programot, mert valami gubanc van a memóriák körül. Ha több modul van a gépben, kezdjük el őket egyesével ellenőrizni. Ha így is hibásnak bizonyul minden memória, akkor kérjünk kölcsön legalább 1 modult, így is ellenőrizzük a gépünket, mert lehet, hogy az alaplappal nincs minden rendben. Ha így is hibázik, akkor van esély arra, hogy az alaplap hibás, illetve, hogy a kölcsönkért memória sem működik megfelelően benne, nem támogatott.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat különösen az utolsót mert futtatom rajta a memtestet és sorra jönnek a hibák!
10 perc alatt 600000 hiba és még csinálja!
Megpróbálok szerezni másik ramot és majd írok a fejleményekről!
Addig is Kössz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!