Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ennyire visszafogná a laptopot...

Ennyire visszafogná a laptopot a WiFi illesztőptogram?

Figyelt kérdés

Szétszedtem a laptopot hogy kitakarítsam belülről, majd összeraktam és érdekes módon gyorsabb is lett. Majd azt láttam hogy a WiFi nem működik. Szétszedtem, újra összeraktam, megint nem működött. Gondoltam csak az illesztőptogramot kell újra tenni, így meg is tettem. Lett is Wi-Fi "hirtelen", de újra olyan lassú lett a laptop mind szétszedés előtt. Lehet hogy a WiFi driver ennyire visszafogja a laptop teljesítményét? Találkoztatok már ilyennel?

Lenovo Z50-70, 2014-ben vásárolt laptop, Win10

2022. máj. 10. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a hozzá való drivert használod, nem hiszem, hogy az fogja be ennyire. Inkább valami futhat a háttérben, ami ha netet kap, akkor megakasztja a gépedet. Szabd testre, kapcsold ki a felesleges háttéralkalmazásokat, lődd ki a fölös automatán induló programokat, futtass vírusírtót, spyware keresőt.
2022. máj. 10. 11:43
 2/7 Shaddark ***** válasza:
100%

Néha elég csak várni amíg minden letölt mindent.

Rengeteg felesleges cuccot fel szokta installálni laptopokra... Ezek mind frissítik magukat jobbára teljesen értelmetlenül.

2022. máj. 10. 12:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Magam raktam fel a Windowst, csak az van fent amire feltétlen szükségem van. Felesleges programok nincsenek. Én is arra gyanakszom ha valami netet kap, elkezdi használni az erőforrásokat.

Alap Windodw Defendert használok, ami elég kell hogy legyen.

2022. máj. 10. 16:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Az Eset Internet Securityt tedd fel 30 napra, futtasd le, mert itt valamilyen vírust sejtek. Ha kiirja, hogy mit tanult és törlöd, akkor felgyorsul, ezt volt a hiba, egyébként féláron is megkaphatod az Esetet egy évre.

[link]

2022. máj. 10. 21:46
 5/7 anonim ***** válasza:
* mit talált
2022. máj. 10. 21:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Maga a Win10 is tele van felesleges cuccokkal. Gépház-Adatvédelem menüt nézd át, ott kapcsolj ki mindent, ami nem kell. Főleg a háttérben futó alkalmazásokat. Store-t is beállíthatod, hogy ne frissítsen magától, gyári appokat és játékokat is letörölheted, ha nem használod őket.
2022. máj. 11. 10:23
 7/7 Shaddark ***** válasza:

Én nem a gépen hanem a tűzfalban / routerben szoktam nézni mi generál nagy forgalmat.

Ott észreveszed azt is, ha egy, a gépen nehezen észrevehető trójai vagy alkalmazásnak tűnő bányászprogram fut. (utorrentben az utorrenthelper pl.)

Ami a legegyszerűbb ha nem trójairól van szó

Feladatkezelő (taskmgr.exe vagy alt+ctrl+del és innen)

(több részletet nyisd le ha még nincs)

Itt a teljesítmény fülön alul az erőforrás figyelő megnyitása.

Itt láthatod mi mennyi procit, memóriát, hálózati sávszélességet, hdd/ssd-t használ.

2022. máj. 11. 18:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!