Ha a desktop üres, akkor letöröltem a rámentett fájlokat?
a desktop jelenti az asztalt, ugye?
tegnap a C meghajtóról letöröltem egy utoljára 2015-ben használt mappát.
akkor tűnt el az egész asztalom, minden ikon, háttérkép, és az oda 2019-ben és 2020-ban lementett hangfájlok, amikre nagy szükségem lenne.
most ezek elvesztek? hogy lehet visszaállítani az asztalt?
minden más megvan, én nem mentettem ezeket a hangfájlokat ebbe a 2015-ös mappába, az tuti.
csak az asztalra.
most egy tök sötét képernyőm van asztal helyett, rajta semmi.
csak a lomtár ikonja, az oda lementett könyveim (pdf) mind megvannak.
mit csináljak?
ha valóban az asztalra hoztál létre mappát és oda mentettél mindent, valószínűleg ott volt a háttérkép fájl is...és a lomtár üres, akkor nem sok esély van rá.
Esetleg megpróbálkozhatsz egy rendszer visszaállítással egy korábbi időpontra.
Kétféle törlési mód van hagyományos értelemben (pl: intéző esetén). Az egyik, a kukát használó, a másik a shift nyomvatartása mellett, ekkor kihagyja a kukát és egyből törli. Valószínű utóbbit használtad.
Egyes módszerén felül, ha van ms fiókod és onedrive mentés aktív, akkor talán ott is lehet (ha menti). Szóval akkor be kéne lépni neten és megnézni.
a lomtár NEM ÜRES.
amit előtte tartalmazott, lementett szakkönyvek pdf-ben, mind megvan.
a hangfájlok az asztalomon voltak, onnan minden eltűnt, minden ikon is.
a törlés úgy történt, h. rámentem a c. meghajtóra, és kijelöltem egy 2015 óta nem használt mappát, és töröltem, mivel 2015 óta nem használtam, nem lett azóta módosítás végezve rajta, így szerintem a 2019-es hangfájlokat sem tartalmazhatta, mivel soha nem mentettem őket oda.
szóval tanácstalan vok.
Nézd, ha fontos adat volt, akkor visszaállítod a biztonsági másolatból.
Ha nincs biztonsági másolat róla, akkor az NEM fontos adat, mert minden fontos adatról legalább egy biztonsági mentést kell csinálni. Ez manapság a felhők idejében könnyű is és olcsó is.
Hol volt az a könyvtár, amit töröltél? A C: gyökerében? A user mappádban? Valahol máshol? Mik voltak benne?
P.s: Amúgy nem túl bölcs dolog a desktopra menteni az adatokat, ezt tipikusan az 1.0-s titkárnők szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!