Kezdjük azzal hogy telefonnal fotózok, mert tud olyan jó képet csinálni ami már tökéletes 4K megjelenítőn is nézve, szóval tök fölösleges egy rendes fényképezőgép. Ennél fogva a képek azonnal töltődnek fel Google Fotókba. Ez csak egy biztonsági mentés nekem (illetve ha kell így 5 másodperc alatt meg tudom osztani a családdal a nyaralás képeit albumként). Ezeket rendszeresen a gépemre mentem, van egy mappám amiben dátum és név alapján mappákba vannak ezek rendszerezve. Erről pedig havi szinten tükrözött mentést készítek egy külső merevlemezre, ami csak a mentések időtartamára van rádugva.
Így a képek nekem megvannak:
1. Telefon
2. Google Fotók
3. Sajátgép
4. Külső HDD
Így már nagyjából biztonságban érzem őket. Nagyon régen volt sajnos adatvesztés, azóta nem kockáztatok, a képek, és emellett minden számomra fontos adat legalább 3 helyen van meg.
#5 Akkor még nem láttál egy rendes nagy fényképező gépet...
Nem véletlenül nem mentek még csődbe. :)
#6 Biztos voltam benne hogy lesznek akiknek nem tetszik amit írok :) Tudom hogy a DSLR sokkal jobb képet készít, de:
- Nem fogok 2 kilós, 1 liter térfogatú kamerát cipelni magammal mindenhova
- Hacsak nem nagyítgatok bele, akkor a 4K TV-n is kicsinyítve jelenik meg a kép, hisz ma már 20+ Mpx-es képeket lőnek a telefonok, amik majd ha lesz valaha, a 8K TV-n sem lesznek belenagyítva
- A képminőség pedig tökéletesen megfelel, amikor ma az emberek 90%-a a 6.7" telefonján nézi a képet (sőt sokan álló telefonnal fekvő képet, amit a mai napig nem értek), 7% a számítógépén (de ez is többségében laptop) és elenyésző számban TV-n. Ezekre mind tökéletes a telefonos kép.
Rendes fényképezőt ma már csak a profi és hobbi fotósok használnak, átlagember nem nagyon. És nekem ezzel nincs is baj, és nem is tudom hova tudna még fejlődni a telefonos kamera ezek után. Lásd most már azzal vannak a gyártók elfoglalva hogy milyen más kamerákat pakoljanak rá (wide, zoom, tele, makró, mélység, stb), mert a főkamera már tökéletesre van fejlesztve.
Amíg nem válogatom ki addig a számítógépemen tárolom /ha sokat fotózok még aznap lementem, különben kb. hetente/, és plusz a gépről átmásolom egy itthoni NAS-ra. A kiválogatás után A számítógépemen a NAS-on és ami nagyon olyan arra van egy külső tárhelyem oda is elmentem. A telefonomból néha kitörlöm az összes képet amikor már kezelhetetlenül sok van /kb. évente/. A fényképezőgép memóriakártyájáról a mentés után azonnal törlök mindnet (így tudom, hogy mi az ami már mentve van).
Aki meg jön azzal, hogy van különbség a tárolás módjában, hogy mobillal vagy fényképezőgéppel vagy bármi mással készült a kép az el van tévedve, és csak az észt osztani jött ide.
"Aki meg jön azzal, hogy van különbség a tárolás módjában, hogy mobillal vagy fényképezőgéppel vagy bármi mással készült a kép az el van tévedve, és csak az észt osztani jött ide."
Szerintem pedig világosan leírtam, azért számít mert a kép készítése utáni pár másodpercben már a felhőre van mentve a kép. Ha fényképezővel fotóznék akkor is fel tudnám tölteni Google Fotókra, csak nem azonnal, hanem amikor géphez jutok. Ennyi, semmi több. Instant biztonsági mentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!