Miért nem vesznek fel?
Álláskereső vagyok kb. másfél hónapja. Elsősorban fejlesztői állást keresek (PHP-ban van 1-2 év tapasztalatom), junior szinten vagyok.
Minden nap beadom valahova az önéletrajzomat egész magyarország területén, néha külföldre is, de csak első körös, max 2. körös interjúre jutok el, vagy teszt feladatot adok be. Visszajelzésnek kapom, hogy más jelentkezőkkel folytatják a felvételt, vagy vissza se szólnak.
Ttechnikumi végzettségem van és folyamatban van egy GDF FOKSZ, majd később tervben egy BSc..stb.
Bérigénynek bruttó 500.000 - 600.000 Ft-ot adok meg.
Eddig azt gondoltam, hogy a szakmámban sokkal egyszerűbb az elhelyezkedés.
"Miért nem vesznek fel?"
Leginkább azért, mert a viszonylag alacsony tudásszintedért irreálisan magas fizetést követelsz.
A pályakezdőknek egyébként sem könnyű. 4-5 év tapasztalat nélkül a lehetőségek kb. 80-90%-a kihullik. Gondolom, az 1-2 év tapasztalat az nem munkahelyi tapasztalatként értendő.
A technikumi végzettség meg leginkább ugródeszkának jó. Tudom, megy az ámítás, hogy középiskolában kitanulhatsz egy olyan szakmát, amivel majd félmillákat kereshetsz, de ez ordas nagy kamu. Ebben az életkorban, ilyen óraszámok mellett NEM lehet ezt a szakmát versenyképes szinten kitanulni. Arra nagyon jó, hogy utána egyetemre menj, jókora helyzeti előnyöd lesz a gimnáziumból érkezőkkel szemben, de nem véletlen, hogy egy komoly fejlesztő 3+2 évig tanul a felsőoktatásban, és még utána is csak kezdőnek számít.
A legtöbben abba a hibába esnek, hogy azt hiszik, nullához közeli tapasztalattal majd tényleg milliókat fognak keresni. Mert hát "mindenki azt mondta, hogy ebből meg lehet gazdagodni". Igen. A megfelelő képességekkel, tapasztalattal, és némi szerencsével tényleg. De ekkora fizetéshez már komoly teljesítményt kell felmutatni, ami a pályakezdők 99,9%-ának (még) nincs meg. Ennyiért már elvárják, hogy az ember önállóan tudjon dolgozni, magas szintű szaktudása legyen, és szakmailag tökéletes kódot írjon.
Én is azt mondom, hogy ennek kb. a fele lenne a reális, vagy még talán az alatt kicsivel.
Aztán azt is vedd számításba, hogy a távmunka sok helyen nem opció, főleg pályakezdőknek nem. Sok munkahely meg eleve nem hív be, ha látják, hogy távolabb laksz.
Megjegyzés: pár referenciamunkával azért komolyan dobhatsz az esélyeiden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!