Egyszer csak kikapcsolt a pc és azóta semmi. Szerintetek mi lehet a gond? Részletek alább.
Mikor volt utoljára takarítva, kifúvatva újra pasztázva a processzor és hűtője?
Tápegység is kérdéses lehet, azt is lehet takarítani.
A tápegységben van a nagyáramú rész, de van ott egy Standby-nak nevezett mini tápegység is, ez tartja életben a gépet, hogy akár távolról is éleszthető legyen, na attól világíthatnak a LEDek.
A tápegység a csatlakozók lehúzása után külön indítható, persze akkor nincs rajta terhelés, de ha indul a ventilátora az ad némi esélyt.
Ha nem indul, egyértelműen kuka (bár javítható, de nem biztos, hogy megéri)
PC ATX tápcsatlakozó - BSS elektronika
[link] › ...
PC ATX tápcsatlakozó. A táp indítása a PS-ON (zöld vezeték) testre kötésével végezhető. Felemelve a testről a táp leáll. Egyéb ...
Ha valamilyen szinten haladni akarsz:
Húzd le az alaplapról a 20 vagy 24 pólusú csatlakozót és egy csipesszel, darab U alakú dróttal zárd rövidre a ZÖLD és Fekete (valamelyik) vezetéket.
Ugyanezt csinálod kb. a bekapcsoló nyomógombbal is.
Megy, forog a ventilátor vagy nem?
Ha nem, akkor az összes többi csatlakozót is húzd le, mert eddig terhelésként rajta voltak.
Indítsd, mint az előbb.
Most mit csinál?
Az én tippem a videokártya volt már akkor, amikor még el sem olvastam végig a kérdést. A hőmérséklet alapján te is arra gyanakszol.
Valszeg a videokártya ventijét hallottad felpörögni. Én laptoppal jártam pontosan ugyanígy.
Ha van alaplapi videód akkor vedd ki a videó kártyát, és tedd át a monitort az alaplapira. Ha a kártya lett zárlatos mint azt sejtem, akkor el fog indulni a gép. De a kártyát MINDENKÉPP távolítsd el a próba előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!